Originele kerstkaarten of nieuwjaarskaarten

Nooit gedacht dat ik begin september met heerlijke temperaturen een blog over kerstkaarten zou schrijven. Voor mij begint de kerst pas ergens in november te leven. Nicole van Nicole Adelaars Contentcoach en blogexpert wees mij er op dat de echte kerstfan kan niet vroeg genoeg kan beginnen met oriënteren, vaak starten ze meteen na de zomervakantie al met googelen en het pinnen van leuke ideeën op Pinterest. En voordat Google je blog oppikt als “interessant” ben je zo ook een paar weken verder dus ben ik meteen achter de laptop geklommen om dit blog te schrijven over de Bonte Raaf kerstkaarten.

Wij willen elk jaar met een leuke originele kerstkaartenlijn uitkomen, hieronder vertel ik je meer over alle varianten die wij de afgelopen jaren hebben uitgebracht. Ze zijn allemaal nog te bestellen in de webshop en ook zakelijk toe te passen doordat we ze dan uitvoeren in huisstijlkleuren of een bepaald thema.

Of je nu veel kaarten verstuurd of weinig, veel mensen vinden het toch nog leuk om kerstkaarten te versturen en te ontvangen. Wij vallen natuurlijk zelf ook onder de groep mensen die liever ouderwetse papieren post verstuurd dan de goedkopere digitale variant. Niet alleen omdat we enorm van papier en kaarten houden, maar ook omdat het een goed gevoel geeft en een veel hogere attentiewaarde heeft. Helemaal in deze tijd waar alles zo snel en vluchtig is of lijkt te zijn.

Kerstgroeikaarten: kerstkaarten op groeipapier

Toen we net begonnen met Bonte Raaf in 2015 en maakten we al snel een start met onze groeikaartenlijn. Daarna was het vanzelfsprekend om ook een kerstkaartenset op groeipapier te ontwerpen. Deze kerstgroeikaarten zijn al 4 jaar lang een grote hit, voor zowel particulieren als voor zakelijke toepassingen. Zo mogen we elk jaar in het laatste kwartaal weer zakelijke eindejaarskaarten maken op groeipapier. We nemen dan de huisstijl van de klant mee in het ontwerp. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de ontvanger en  samen met de symboliek van “een bloeiende samenwerking” of “samen een zaadje planten” geeft dit een positieve boodschap naar klant of zakenrelatie. Ook hebben we inmiddels ook kersttroostkaarten toegevoegd die je kunt sturen naar diegene die door ziekte of het gemis van een naaste tegen de feestdagen op ziet. Lees hier meer over groeipapier zodat je weet wat je kunt verwachten bij dit bijzondere papier.

kerstgroeikaarten

Ontdek de geheimen kerstkaarten

Nadat we in 2016 de “ontdek de geheimen”-kerstkaarten lanceerden, werd het voor ons een sport om elk jaar een nieuwe kerstkaartenlijn te ontwikkelen. De ontdek de geheimen kerstkaart bestaat uit 2 kleuren, een groentint en rood. Zonder gebruik van het rode folietje zie je door het gedetailleerde ontwerp de groene illustraties met het blote oog niet. Wanneer je met de rode folie over de kaart gaat, valt ogenschijnlijk de rode illustratie weg waardoor de verborgen boodschap ineens tevoorschijn komt. Ook deze kaarten hebben we als zakelijke eindejaarskaarten mogen uitvoeren, waaronder met een variant waar de helft van de kaart nog afgescheurd kon worden als boekenlegger.

ontdek de geheimen kerstkaarten

Houten nieuwjaarskaarten

Elk jaar nemen we ons voor om in de zomervakantie al het ontwerp van de nieuwe kerstkaartenlijn klaar te hebben zodat we deze in september kunnen gaan promoten.  Omdat we in 2017 weer erg laat waren met het ontwerp van een nieuwe kerstkaartenlijn en we natuurlijk helemaal blij waren met onze lasergraveermachine ontwierpen we in dat jaar houten nieuwjaarskaarten.

Ook deze zijn zowel voor particulieren in de webshop als voorzien van logo zakelijk als nieuwjaarskaart verkrijgbaar.

houten nieuwjaarskaarten

Kerstkraskaarten: kerstkaarten met een kraslaag

Iets wat we al sinds de start van Bonte Raaf wilden maken zijn kraskaarten. Niet omdat we (al te erg) gokverslaafd zijn maar omdat het verrassingseffect van het wegkrassen van een laagje waar dan iets onder vandaan komt altijd leuk blijft. Alleen met onze kraskaarten kun je helaas geen prijzen winnen.

Ze worden blanco geleverd, hierdoor kun je zelf op de gereserveerde ruimte iets schrijven of tekenen en de krassticker er daarna overheen plakken.

Heb je veel van deze kaarten nodig dan kunnen wij deze van een voorgedrukte tekst voorzien. Neem dan even contact met ons op via info@bonteraaf.nl. Uiteraard is deze kaart ook uitvoerbaar in je huisstijl als zakelijke eindejaarskaart.

kerstkraskaarten

Kerstkaart verbind de punten en onthul de illustratie terwijl je lekker tot rust komt.

Terwijl je van punt naar punt tekent, ontstaat de illustratie en als je enthousiast bent kunt je daarna de tekening nog inkleuren. Een heerlijk rustmomentje in deze hectische tijd. Met het illustreren van 1 kaart laat je de stress van een hele dag los.

Doordat de ontvanger bij de kerstkaart ook een potloodje met gum ontvangt, kan deze meteen met de van punt naar punt puzzel aan de slag. De verbind de punten kerstkaartenset bestel je hier in de webshop.

Natuurlijk kunnen we zowel de tekening zelf als de achterzijde van de kaart volledig naar wens aanpassen. Net als al onze eindejaarskaarten is deze kaar een leuke attentie, wanneer deze wordt uitgevoerd in je huisstijl en passend bij je doelgroep.
    verbinddepuntenkerstkaart

Nieuwjaarskaart “vouwen voor geluk”

Niet alleen staat het vouwen van 1000 kraanvogels voor geluk, voorspoed en gezondheid. Met behulp van onze instructiepagina die op de kaart vermeld staat kan de ontvanger zelf makkelijk aan de slag.

In elke set in de webshop zitten 8 kaarten met verschillende bontgekleurde origamivelletjes. Het is een verrassing welke er precies bij zitten. Natuurlijk kun je per kaart kijken welk velletje het beste bij degene waar je de kaart heen wilt sturen past. De vouw voor geluk nieuwsjaarskaartenset bestel je hier in de webshop.

Nieuwjaarskaart Geluk Kraanvogel vouwblaadjes

Wanneer je het blog tot hier hebt gelezen heb je een goede indruk van de mogelijkheden die we bieden op het gebied van kerstkaarten en eindejaarskaarten. Ook van de verbind de punten kaarten hebben we een zakelijke variant mogen maken in huisstijl van de klant. Met een puzzelillustratie naar wens waar zelf het logo in verwerkt is. Denk je er over om zakelijke eindejaarskaarten te sturen? We denken graag mee en doordat het vaak om hogere afnames gaat, is de stuksprijs veelal lager dan onze webshopprijzen. Wanneer je onze vragenlijst zakelijk ontwerp invult dan kunnen we je snel een richtprijs geven en meer vertellen over de mogelijkheden.

Nu zijn we natuurlijk toch heel benieuwd: stuur je nog (kerst)kaarten per post?

Laat het ons weten in de reacties of onder het socialmediaberichtje via welke je hier terecht bent gekomen.

Groetjes, Elise en Chantal

webshop herinnerboeken groeikaarten
gratis download free illustratie
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
2023-10-20T14:59:07+02:00

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant