Of je nu veel kaarten verstuurd of weinig, veel mensen vinden het toch nog leuk om kerstkaarten te versturen en te ontvangen. Wij vallen natuurlijk zelf ook onder de groep mensen die liever ouderwetse papieren post verstuurd dan de goedkopere digitale variant. Niet alleen omdat wij enorm van papier en kaarten houden maar ook omdat het een goed gevoel geeft en een veel hogere attentiewaarde heeft. Helemaal in deze tijd waar alles zo snel en vluchtig is of lijkt te zijn.

Kerstgroeikaarten

Toen wij net begonnen met Bonte Raaf in 2015 en maakten we al snel een start met onze groeikaartenlijn. Daarna was het vanzelfsprekend om ook een kerstkaartenset op groeipapier te ontwerpen. Deze kerstgroeikaarten zijn al 4 jaar lang een grote hit, voor zowel particulieren als voor zakelijke toepassingen. Zo mogen we elk jaar in het laatste kwartaal weer zakelijke eindejaarskaarten maken op groeipapier. We nemen dan de huisstijl van de klant mee in het ontwerp. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de ontvanger en  samen met de symboliek van “een bloeiende samenwerking” of “samen een zaadje planten” geeft dit een positieve boodschap naar klant of zakenrelatie. Ook hebben we inmiddels ook kersttroostkaarten toegevoegd die je kunt sturen naar diegene die door ziekte of het gemis van een naaste tegen de feestdagen op ziet.

kerstgroeikaarten

Ontdek de geheimen kaarten

Nadat we in 2016 de “ontdek de geheimen”-kerstkaarten lanceerden, werd het voor ons een sport om elk jaar een nieuwe kerstkaartenlijn te ontwikkelen. De ontdek de geheimen kerstkaart bestaat uit 2 kleuren, een groentint en rood. Zonder gebruik van het rode folietje zie je door het gedetailleerde ontwerp de groene illustraties met het blote oog niet. Wanneer je met de rode folie over de kaart gaat, valt ogenschijnlijk de rode illustratie weg waardoor de verborgen boodschap ineens tevoorschijn komt. Ook deze kaarten hebben we als zakelijke eindejaarskaarten mogen uitvoeren, waaronder met een variant waar de helft van de kaart nog afgescheurd kon worden als boekenlegger.

ontdek de geheimen kerstkaarten

Houten nieuwjaarskaarten

Elk jaar nemen we ons voor om in de zomervakantie al het ontwerp van de nieuwe kerstkaartenlijn klaar te hebben zodat we deze in september kunnen gaan promoten.  Omdat we in 2017 weer erg laat waren met het ontwerp van een nieuwe kerstkaartenlijn en we natuurlijk helemaal blij waren met onze lasergraveermachine ontwierpen we in dat jaar houten nieuwjaarskaarten.

Ook deze zijn zowel voor particulieren in de webshop als voorzien van logo zakelijk als nieuwjaarskaart verkrijgbaar.

houten nieuwjaarskaarten

Kerstkraskaarten

Iets wat we al sinds de start van Bonte Raaf wilden maken zijn kraskaarten. Niet omdat we (al te erg) gokverslaafd zijn maar omdat het verrassingseffect van het wegkrassen van een laagje waar dan iets onder vandaan komt altijd leuk blijft. Alleen met onze kraskaarten kun je helaas geen prijzen winnen. Wel kun je ze voorgedrukt of blanco bestellen, bij de blanco versie kun je dan zelf op de gereserveerde ruimte iets schrijven of tekenen en de krassticker er daarna overheen plakken. Uiteraard hebben we ook deze kaart weer gemaakt als zakelijke eindejaarskaart.

kerstkraskaarten

Kerstkaartenlijn 2019

Tja, die is nog heel even geheim. En ja, we weten het… de zomervakantie is wederom alweer voorbij. Momenteel zijn we de laatste hand aan het leggen aan deze nieuwe kerstkaarten en het goede nieuws is dat we daarna wél al klaar zijn met de kerstkaartenlijn voor 2020. Dat is namelijk ons jubileumjaar, we bestaan dan 5 jaar en dan kun je een kerstkaartenset met de vier verschillende kaarten van afgelopen jaren bij elkaar bestellen.

Leuk, leuk, leuk!

Nu zijn we natuurlijk toch heel benieuwd: stuur jij nog (kerst)kaarten per post?

Laat het ons weten in de reacties of onder het social media berichtje via welke je hier terecht bent gekomen.

Groetjes, Elise en Chantal