Meld je aan voor onze inspiratiemail.
auto bingo

Autobingo voor onderweg

Verveel je niet meer op de achterbank met Bonte Raaf auto bingo!
Download hier gratis dit leuke autobingo spel en beleef urenlang plezier onderweg. Een hoop minder stress en geruzie in de auto.

Spreek met elkaar af of je speelt voor een volle rij of een volle kaart of verzin samen je eigen spelregels zoals wie de meeste heeft weggestreept wanneer de eindbestemming bereikt is.

Print dit autobingo vel meerdere keren uit om de kinderen gelijke kansen te geven of maak het moeilijker door ze allebei andere plaatjes te laten zoeken. Je kunt ook de ene versie voor de heenweg gebruiken en de andere voor de terugweg.

Tip: lamineer de bingokaarten zodat deze met white boardstiften elke keer opnieuw gebruikt kunnen worden.

corona thuisblijf bingo

Blijf thuis bingo – de autobingo die je voor het raam, in de voortuin of vanaf het balkon kan doen.

Verveel je niet meer tijdens het verplichte thuis zijn met Bonte Raaf kijk naar buiten bingo! Of er nu een lock down is of je kinderen zijn preventief thuis omdat ze verkouden zijn.

Download hier gratis dit leuke afstreep bingo spel en beleef urenlang plezier samen. Op een A4tje staan twee varianten.

Spreek met elkaar af of je speelt voor een volle rij of een volle kaart of verzin samen je eigen spelregels zoals wie de meeste heeft weggestreept binnen een bepaalde tijd.

Print dit autobingo vel meerdere keren uit om de kinderen gelijke kansen te geven of maak het moeilijker door ze allebei andere plaatjes te laten zoeken.

Tip: lamineer de bingokaarten zodat deze met white boardstiften elke keer opnieuw gebruikt kunnen worden.

blijft thuis bingokaarten

checklist zakelijk ontwerp flyer

Checklist zakelijk ontwerp flyer

Je kent het wel, je hebt even snel een flyer nodig voor de goody bag waar je onverwacht aan mee doet. En je wilt dit niet uitbesteden aan een ontwerpbureau. Dat kan zijn omdat je het zelf veel te leuk vind om te doen of omdat je denkt dat het te duur is om dit te laten doen (we hebben het er nu even niet over dat je de kosten van een professionele flyer bij juiste verspreiding al gauw terugverdient omdat deze dan echt je doelgroep aanspreekt).

Doe het dan vooral zelf! Omdat wij het alleen erg jammer vinden om te zien dat veel flyers die zijn gemaakt door de enthousiaste ondernemers zelf dezelfde fouten bevatten, hebben wij hier dit blog over geschreven en deze checklist ontworpen. Zo kun je toch zelf aan de slag of het ontwerp wat je misschien al gemaakt hebt verbeteren voor de toekomst.

We wensen je veel succes en plezier en hopen dat ons blog hierover en deze checklist je helpen om een flyer te maken die er niet alleen mooi uit ziet maar ook je doelgroep op de juiste manier enthousiast maakt. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Klik hier om de checklist flyer ontwerp te downloaden.

En mocht je na het lezen van het blog of na je eerste poging om zelf een flyer te maken er toch niet uit komen, dan helpen we je graag! Of het nu komt doordat je geen tijd hebt, het eigenlijk helemaal niet zo leuk vind om te doen, de reacties tegen vallen of dat je gewoon beter bent in je eigen vakgebied, het maakt niet uit. Wij doen ook niet alles zelf.

recycle doos sticker

Recycle doosstickers of envelopstickers

Download hier gratis de doosstickers of envelopstickers om op je verzenddoos, envelop of verpakking te plakken. Met deze stickers kun je laten zien dat de doos die je hergebruikt niet zomaar een oude doos is maar een manier om bewust met het milieu om te gaan. De stickers kun je downloaden en printen op A4 etiket papier of gewoon papier en dan met plakband op de doos plakken. Een betere wereld begint bij jezelf!

Wij hergebruiken zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal. Heb je zelf BRIEVENBUSDOOSJES over die je niet hergebruikt? Gooi ze niet bij het oud papier want wij zijn er erg blij mee! Bij het inleveren van 5 bruikbare brievenbusdoosjes mag je een groeikaart naar keuze in onze webshop uitzoeken.

gastenboek A5 invulkaarten

Invulkaarten gastenboek bruiloft

Download hier gratis de invulkaarten voor het gastenboek om zelf thuis te printen en (coronaproof) te gebruiken tijdens jullie trouwdag.

Wanneer je de originele wilt bestellen in goede kwaliteit op stevig papier en zonder logo dan kun je ze hier bestellen. Of compleet met houten kaft in gepersonaliseerde of “aan het bruidspaar” versie.

De download is op A4 formaat opgemaakt zodat je 2 A5 invulkaarten op 1 A4 kunt printen. Deze download is uitsluitend beschikbaar gesteld t.b.v. particulier gebruik en mag niet aangepast of nagemaakt worden.

Doordat de bladen los weggelegd kunnen worden zodat ze, bij gebruik van eigen pennen, coronaproof ingevuld kunnen worden.

gastenboek invul bordje

Instructies invulkaarten gastenboek

Download gratis de instructie die je tijdens de bruiloft op de tafel met invulkaarten kunt zetten. Kies 1 van de 3 varianten, print deze zelf thuis uit op stevig papier en vouw deze doormidden. Ook kun je het instructievel in een A5 fotolijstje plaatsen.

Download HIER de algemene versie,

HIER de versie voor instructie “invullen per persoon”

en HIER de versie voor instructie “invullen per stel”.

last minute tegoedbon envelop voor je lief

Valentijnsdag

Laatste minuut oplossing om je lief te verrassen voor Valentijnsdag, een jubileum, een verjaardag of zomaar.
Print uit en vouw er een envelop van.
Schrijf direct op de envelop of stop er een brief in, een kadootje, tegoedbon of…

knutselplaat kleurplaat lente pasen
sinterklaas aftelkalender kleurplaat

Sinterklaas aftelkalender kleurplaat

Is dit geen leuke aftelkalender voor de Sinterklaastijd?

Je kindje kan vlak voor het Sinterklaasjournaal begint starten met afstrepen van de dagen. Je kunt van te voren aangeven op de kalender wanneer de intocht is, wanneer Sint op school komt en/of wanneer Sinterklaas gevierd wordt. Ook kun je op de kalender duidelijk laten zien op welke dagen de schoen gezet mag worden.

Download de aftelkalender hier en print deze makkelijk thuis uit.

Kom je uit de regio Valkenswaard, kijk dan hiernaast bij de speciale Valkenswaard editie van de aftelkalender (zowel in kleur als als kleurplaat).

Heb je ook de kleur- en knutselplaat al gezien van het Paard van Sinterklaas? Met een wc-rolletje kun je het paard “echt” laten staan. Of plak de kleurplaat van Amerigo op een glazen potje met waxinelichtje dan heb je een leuk lichtje om neer te zetten met pakjesavond. Zo krijgt 5 december een extra persoonlijke touch! De knutselplaat van Amerigo download je hier.

sinterklaas aftelkalender kleurplaat

Feestdagen bordspel

Het bord doorloopt de hele maand december en degene die als eerste bij het einde van het jaar is heeft gewonnen.
Als je je verlanglijstje hebt ingevuld of je schoen gezet mag je extra plaatsten vooruit. Maar pas op dat je niet vast komt te zitten in de schoorsteen of nog erger, bij het einde op 58 komt (in dat geval mag je terug naar start).

Download het Feestdagen bordspel hier en print deze makkelijk thuis uit.

Bakje pepernoten of chocolade kerstkransen erbij en spelen maar!
En mocht je de eerste keer niet winnen: dan heb je nog de hele decembermaand tijd voor een revanche.

Dit bordspel is gebaseerd op het ganzenbordspel, je hebt dus nog wel een dobbelsteen en pionnen nodig.

Heb je die niet of wil je die zelf maken, download dan hier de knutselplaat waarmee je zelf een dobbelsteen, pionnen en een echte medaille voor de winnaar kunt maken.

uitknip dobbelsteen

Heb je ook de kleur- en knutselplaat al gezien van het Paard van Sinterklaas? Met een wc-rolletje kun je het paard “echt” laten staan. Of plak de kleurplaat van Amerigo op een glazen potje met waxinelichtje dan heb je een leuk lichtje om neer te zetten met pakjesavond. Zo krijgt 5 december een extra persoonlijke touch! De knutselplaat van Amerigo download je hier.

Feestdagen bordspel Ganzenbord

knutselplaat sinterklaas kleurplaat

Sinterklaas kleur- en knutselplaat

Leuke knutselplaat van het paard van Sinterklaas. Met een wc-rolletje kun je het paard “echt” laten staan. Of plak de kleurplaat van Amerigo op een glazen potje met waxinelichtje dan heb je een leuk lichtje om neer te zetten met pakjesavond. Zo krijgt 5 december een extra persoonlijke touch!

Download hier en print deze makkelijk thuis uit.

sinterklaas inpakpapier

Last minute inpakpapier Sinterklaas

Wanneer je kinderen hebt, ken je het waarschijnlijk wel. Sinterklaas is weer in het land en er mogen weer schoentjes gezet worden. Braaf hebben de kindjes een liedje gezongen en toen ze eindelijk in dromenland waren en de vaatwasser ingeruimd was, plofte je neer op de bank met een kopje thee of koffie. Even bijkomen van weer een drukke dag. Wat later wil je naar bed gaan en zie je het schoentje weer staan. Gelukkig heb je een tijd terug al wat schoencadeautjes verzamelt maar waar is ook alweer het inpakpapier verstopt. Of had je die nog moeten kopen… geen nood, wij hebben een free download die je uit kunt printen en zowel in kleur als zwart-wit kunt gebruiken als inpakpapier.

Zo kun je met een gerust hart naar bed en wacht je kindje een leuke verrassing morgen.

Klik hier om het Sinterklaas inpakpapier te downloaden. Of je het nu gebruikt voor schoenkadootjes of voor pakjesavond!

Ben je op zoek naar last minute kerstpapier, klik dan hier.

printable kerstetiketten

Kerstetiketten of kerstlabels

Print deze speciale naamlabels uit en je hebt leuke etiketten of labels als finishing touch voor je ingepakte kerstkadootjes. Kom je inpakpapier te kort? Dan kun je de bijpassende free printable last minute inpakpapier erbij uitprinten.

Download de naametiketten hier!

printable inpakpapier kerst kerstinpakpapier

3 varianten last minute inpakpapier, free printable

Oeps… vergeten je cadeautjes in te pakken en de winkels zijn al dicht. Print dan ons kerstinpakpapier uit en je maakt de blits met je mooie cadeautjes. We hebben 3 varianten kerstpapier, met een patroon van de blije kalkoen, een patroon van robotjes in kerstsfeer en een patroon van vrolijke elanden of eigenlijk rendieren. Als je op de link klikt worden ze opgeslagen in de downloadmap vanwaaruit je ze kunt printen. De kleuren kunnen per scherm en printer afwijken.

Voor kalkoeninpakpapier: download deze hier!

Voor inpakpapier met roodborstjes: download deze hier!

Voor elandeninpakpapier: download deze hier!

Veel inpakplezier en fijne kerstdagen alvast.

paas lente kleurplaat knutselplaat

Knutselplaat lente –  pasen

Gratis download! Klik hier. Wat maak jij met de Bonte Raaf Lente poster?

Een raamtekening, versier je de paastakken er mee of maak je er misschien wel leuke eierdopjes van?

We vinden het leuk als je jouw creatie deelt op onze Facebookpagina.

kleurplaat knutselplaat pasen lente
lente memory spel knutsel download

Het lente memory spel – ook leuk als activiteit voor Pasen

Met dit memoryspel hebben de kinderen lang plezier. Nadat deze twee keer is uitgeprint kan het inkleuren beginnen. Iedereen kan gezellig mee doen want het is niet erg als de twee bij elkaar horende kaartjes niet hetzelfde ingekleurd worden.

To do
* Print dit vel 2x uit
* Kleur de plaatjes in
* Knip de kaartjes op maat

Tip: print de download meteen op dik papier zodat doordrukken voorkomen wordt. Het zou zonde zijn als je de kaartjes aan de achterkant kunt herkennen.
Heb je geen dik papier dan kun je na het printen een mooi karton of inpakpapier op de achterkant plakken.

Houd je van duurzaamheid en wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kun je het ook plastificeren. Zo is het meteen beschermt tegen omvallende limonadebekers of andere ongelukjes.

Wanneer de kinderen niet zo van spelletjes houden kunnen ze de plaatjes uitknippen om er een paastak mee te versieren of voor het raam hangen met een mooi touw of lint.

We wensen je veel plezier met het lente memory spel!

Download hier de voorkant van het memory spel.

Zoek je nog een patroontje voor de achterkant? Dan kun je dit blad uitprinten.

lente memory spel knutsel download
zoekplaat illustratie kippen

Zoekspelletje “zoek het ei”

Download hier dit leuke zoekplaatje om uit te printen voor Pasen of een voorjaarsactiviteitenboekje of deel het plaatje op social media.