Wat leuk dat je op onze origami instructie pagina bent gekomen.

Onze origamikaart is een echte gelukskaart, omdat iedereen wel wat extra geluk kan gebruiken. De kaart wordt geleverd met een vel origamipapier.

Hier vind je een filmpje met onze vouwinstructie en ook een getekend stappenplan die je ook kunt downloaden en uitprinten. Net wat je het handigste vindt!

Het thema is de kraanvogel. In Japan is de kraanvogel een echte geluksbrenger die staat voor een lang leven. Wanneer je duizend origami kraanvogels gevouwen hebt, zal je wens om gezondheid in vervulling gaan.

Volgens de legenden kan een kraanvogel namelijk wel duizend jaar worden, maar in werkelijkheid is dit meestal 30 tot 40 jaar. Ook staat deze vogel symbool voor eer en trouw. De vogels leven in paartjes en kiezen hun partner voor het leven. Na de atoombom in Japan is het vouwen van kraanvogels ook een symbool geworden voor de wens om vrede.

kraanvogel Vouwinstructie

Te bestellen in onze webshop en natuurlijk, net als onze andere eindejaarskaarten, ook op maat in huisstijl leverbaar.

Met al onze kerstkaarten kan de ontvanger nog iets doen. Hierdoor is de attentie- en aandachtswaarde groter en zorgt de kaart voor een mooie herinnering.

Het is elk jaar een uitdaging om een interactieve kerstkaart te ontwerpen en dit jaar kwamen we al gauw uit op een origami kerstkaart waar de ontvanger zélf mee aan de slag kan. Een DIY origami kerstkaart dus.

De symboliek van de kraanvogel sprak ons erg aan, vandaar dat we met deze kaart gestart zijn en deze als primeur naar onze zakelijke relaties hebben gestuurd. De foto’s van gevouwen kraanvogels stromen binnen. Een extra leuke reactie op het versturen van een kerstkaart waar de ontvanger zelf nog iets mee kan doen.

Hou voor toekomstige nieuwe kerstkaarten onze social media in de gaten! Je vindt ons overal als @bonteraaf.

gratis download free illustratie
button blog
webshop herinnerboeken groeikaarten