Wie zijn wij?

Ons ontwerp- en illustratiebureau Bonte Raaf bestaat uit Elise Rave en Chantal Biljard.
Samen maken wij met plezier mooie producten waar mensen blij van worden en/of steun aan hebben. Dicht bij het hart ontwerpen en illustreren van persoonlijke kaarten voor alle belangrijke levensgebeurtenissen. Ook helpen we graag met een passend logo ontwerp en/of complete huisstijl. Omdat we alles zelf illustreren zijn de mogelijkheden eindeloos. Van het maken van portretillustraties, infographics en kinderboekillustraties gaan onze harten ook sneller kloppen.

Chantal

Toen ik de opleiding Reclametekenen (aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven, tegenwoordig het SintLucas) had afgerond wilde ik al een eigen ‘kaartenontwerpbureau’ starten. Met mijn 21 jaar durfde ik het ondernemerschap niet aan en belandde in dienstverband in de buitenreclame.

Later rolde ik, tijdens de opstart van het lichtreclame productiebedrijf van mijn ex, alsnog de ondernemerswereld binnen. Met mijn scheiding raakte ik ook ons bedrijf kwijt en hierna heb ik 5 jaar vol enthousiasme gewerkt bij JA! Reclame in Valkenswaard.

Het bleef kriebelen om een eigen ontwerpbureau te hebben en doordat mijn buurvrouw en vriendin Elise dezelfde wens bleek te hebben is in 2015 Bonte Raaf ontstaan. Ondanks veel overeenkomsten, dezelfde liefde voor het vak en mooie grafische producten, hebben we ook hele verschillende kwaliteiten en specialisaties. Hierdoor vullen wij elkaar perfect aan en vinden we steeds de juiste invalshoek om iets bijzonders te creëren. Wij vertalen de wensen en ideeën van de klant naar een verrassend en altijd passend eindproduct.

Zelf vind ik het heerlijk om creatief mee te denken en te ontwerpen terwijl Elise, zoals ze dat zelf zo mooi zegt, bij het illustreren degene is ‘die de pen vast houdt’. Al begint ze een illustratie meestal met een potloodschets. Zo houden we elkaar scherp, ons werk afwisselend en het resultaat verrassend.

Elise

Tekenen op papier of rechtstreeks in Illustrator of Photoshop, gutsen & stempelen, fotograferen, haken, mooie dingen maken & verzamelen… dat is wat ik het liefste doe.

Na mijn studie grafisch ontwerp aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost heb ik 15 jaar met veel plezier bij het Eindhovens Dagblad gewerkt.
Bij het ED ben ik begonnen met de opmaak van dagelijkse nieuwspagina’s, daarop volgde al gauw het maken van illustraties, infographics en vele speciale bijlages.

Inmiddels woon ik na een korte ‘tussenstop’ in Breda en Eindhoven weer in Valkenswaard en ben ik mama geworden van twee meiden.
Met het ‘mama-zijn’ groeide ook de wens om meer vanuit huis te kunnen werken.
Gelukkig deelde Chantal dezelfde wens en kwamen we snel op het idee om onze creatieve en zakelijke krachten te bundelen.
En omdat we niets half doen: baan opgezegd en volle bak aan de slag gegaan. Dat resulteerde in Bonte Raaf en is op deze site te zien.
We barsten nog van de goeie ideeën en hopen veel mooie kaarten te mogen maken zodat onze site steeds ‘voller groeit’!

Ben je na het bekijken van onze website net zo enthousiast geworden als wij zijn, neem dan snel contact met ons op om te zien wat wij voor jou of jullie kunnen betekenen.