Groeipapier uitgelicht: kattenkruidkaarten voor de kattenliefhebber

In dit blog vertellen we meer over onze duurzame gerecyclede kaarten met zaden er in. En dan specifiek degene waar je kattenkruid mee kunt kweken. Hoe leuk is het om zo’n kaartje naar een echte kattengek te sturen. Of naar iemand die net een kitten heeft of op een andere manier iets met katten heeft.

Roos, van het instagram account @huisjemetkatten, heeft een set van onze groeikaarten opgekweekt. Scroll door als je het filmpje wilt zien hoe haar katten er op reageren. Zo schattig om te zien!

plantbare kaart groeipapier kattenkruid catnip

Foto: instagram @huisjemetkatten

​​

Wanneer stuur je groeikaarten met kattenkruidzaden?

Omdat de ontvanger het kaartje kan planten geef je eigenlijk een kaart en DIY plantje cadeau. Met de achterliggende gedachte van de symboliek van groeien maakt dit kaartje ook geschikt voor een afscheid van een school / klas / juf, bij een verhuizing of nieuw huis (met grotere tuin). We hebben meerdere leuke kattenkruidkaarten zoals dit leuke beterschapkaartje, die bestel je makkelijk hier. We kunnen deze kaarten rechtstreeks naar de ontvanger sturen voor jou. Uiteraard voorzien van jouw persoonlijke groet.

Voor mensen die geen (grote) tuin hebben, is een kaartje met kattenkruid ook altijd erg leuk. Die kun je namelijk al makkelijk opkweken in een potje op de vensterbank. Behalve voldoende zonlicht en water hebben deze kruiden niet veel nodig. Wat liefde, aandacht en groene vingers helpen natuurlijk wel.

plantbare kaart groeipapier kattenkruid catnip

plantbare kaart groeipapier kattenkruid catnip

kattenkruid groeipapier catnip groei serie

Foto’s: instagram @huisjemetkatten

Weetjes over kattenkruid

Stiekem zijn er meer plantbare papiersoorten die je kunt gebruiken om te eten of te drinken dan je zou denken. De kruiden hebben vaak ook nog geneeskrachtige werken, zoals je in dit blog over citroenmelisse kunt lezen. Uiteraard ligt de verantwoording hiervoor niet bij ons, het is altijd goed om zelf onderzoek te doen naar de toepassing van bepaalde kruiden.

kattenkruid groeipapier hommel bijtje

  • Kattenkruid (in het Engels: Catnip) heeft zijn naam gekregen omdat vooral katten er gek op zijn maar ook bijen, hommels en vlinders zijn dol op kattenkruid.
  • Je kunt ook thee zetten van Kattenkruid.
  • Het wordt in de alternatieve geneeskunst gebruikt vanwege zijn kalmerende, pijnstillende, slijmoplossende, koortsverlagende, bloedzuiverende en zweetafdrijvende eigenschappen. Het wordt ook gebruikt tegen hoofdpijn, geelzucht en bloedarmoede.
  • De smaak van Kattenkruid is munt- en citroenachtig en is lekker in thee, soepen en salades.
  • In de tuin kan het ook gebruikt worden als aantrekkelijke bodembedekker.
  • Kattenkruid kan ook worden gebruikt om wol en katoen te verven.

Meer over het planten van groeipapier, lees je in het blog wat zijn groeikaarten en tips voor het planten van bloeipapier.

kattenkruid groeipapier catnip

Tips voor het planten van de kaart

Zowel binnen als buiten zorg je voor verse aarde. Het beste resultaat kun je verwachten met speciale kiem- of moestuinaarde maar gewone potgrond kan ook, mits aan alle ontkiemingsvoorwaarden wordt voldaan. Kattenkruid houdt het meest van kalkrijke en voedselrijke grond.

Zaaitijd: In april – mei buiten zaaien, na 14 dagen verspenen en in juni – oktober oogsten.

Locatie: Kattenkruid heeft een zeer zonnige en beschutte standplaats nodig en houdt absoluut niet van natte voeten.

Nazorg: De plant van kattenkruid mag na de bloei helemaal teruggesnoeid worden om uitzaaien van de plant te bevorderen.

Verder is het belangrijk dat het groeipapiertje, het liefst goed natgemaakt, in de aarde geplaatst wordt met een klein laagje aarde er over. Zorg dat de aarde vochtig is maar zeker niet te nat. Om het papier waar de zaden in zitten goed “los” te weken, is het nodig om elke dag water te geven gedurende een week tot 10 dagen. Op onze groeikaartjes staat een geïllustreerde plantinstructie, dit is het minimale advies wat we mee willen geven. Er staat ook een link bij naar onze FAQ zodat de enthousiaste ontvanger van een groeikaart makkelijk meer informatie kan vinden.

kat kattenkruid groeipapier catnip

Meer weten over de mogelijkheden van onze groeikaarten?

Voor grotere particuliere bestellingen zoals een geboortekaartje of afscheidskaartje kun je contact met ons opnemen via dit contactformulier.

Voor zakelijke groeikaarten kunnen we de totale afhandeling verzorgen waarbij wij de kaarten in de enveloppen steken en voor de klant verzenden met partijpost. Dit kan al vanaf 50 stuks en ook voor honderden of duizenden kaarten draaien wij onze hand niet om.

Wij zullen je dan gericht adviseren en, indien gewenst, een passend ontwerp en een heldere prijsopgave maken. De persoonlijke groet kan ook een handgeschreven tekst zijn. Door de structuur van het handgeschepte papier lijkt het, in tegenstelling tot bij regulier drukwerk, net echt geschreven. Wil je hier informatie over, vul dan even dit contactformulier in.

Houdt jouw kat ook van kattenkruid?

Is jouw kat ook gek op kattenkruid of moet hij of zij er niets van weten?  Als je het nog nooit hebt geprobeerd, dan zou ik het zeker proberen. Hou onze socials in de gaten want binnenkort komt er een leuke winactie waarbij je een setje kattenkruid kaarten kunt winnen.

Groeten,

Elise & Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
gratis downloads free printables
Meld je aan voor onze nieuwsbrief