5 Tips voor bijzondere geboortekaartjes

Het blijft een bijzonder iets: je bent zwanger en er groeit een compleet nieuw mensje in je buik of in de buik van je grote liefde. Of na een jarenlange onvervulde kinderwens komt er eindelijk een kindje, wat ergens anders is geboren, bij jou wonen.

Er is zoveel om over na te denken, van hoe richten we de babykamer in tot en met het kiezen van een voornaam. Zelf vond ik het een hele verantwoording om een naam te kiezen want dat is iets waar je kind straks de rest van zijn/haar leven mee moet doen. Het is echt niet altijd een roze wolk, helemaal in deze onzekere coronatijd niet. Het is een kunst om er zoveel mogelijk van te genieten.

Tijd voor een geboortekaartje

Het is niet het eerste waar je mee bezig hoeft te zijn als je zwanger bent maar er komt een moment dat jullie gaan nadenken over een geboortekaartje. Wij kunnen snel schakelen dus komt je kindje eerder dan verwacht dan is dat voor ons geen probleem.

Op het gebied van geboortekaartjes is zo ontzettend veel mogelijk. Waar jullie voor kiezen hangt natuurlijk helemaal af van jullie wensen. In dit blog vertellen we over de bijzondere geboortekaartjes die wij voor jullie kunnen maken.

Onze bijzondere geboortekaartjes

Bij ons heb je in grote lijnen de keuze uit 5 soorten bijzondere geboortekaartjes:

  • Een geboortekaartje met unieke portretillustratie of illustratie met verhaal

Dit kan een illustratie zijn van jullie gezin eventueel met huisdieren of met andere dingen die bij jullie passen. Wij maken de illustraties op basis van informatie en foto’s die jullie aanleveren en kunnen dit in verschillende stijlen uitvoeren. Hou je bijvoorbeeld meer van een stripfiguurachtig portret of een zachte aquarelillustratie of een stoere digitaal getekende illustratie.

Bij kaarten met verhalende illustraties op het geboortekaartje vertellen de tekeningen een eigen verhaal. Bijvoorbeeld met veel kleine details. Bij het geboortekaartje voor een broertje of zusje kan het verhaal in illustratievorm verder gaan in het volgende geboortekaartje. Zo passen de geboortekaartjes mooi bij elkaar.

geboortekaartje portretillustratie

  • Plantbaar geboortekaartje van groeipapier

Inmiddels staan wij bekend om het gebruik van groeipapier. Wij werken hier veel mee omdat het duurzaam gerecycled papier is en het handgeschepte papier een mooie uitstraling heeft. Bovendien zitten in het papier zaden waardoor de kaarten (of een deel daarvan) geplant kunnen worden.

Hier lees je meer over de verschillende soorten groeipapier waar je uit kunt kiezen, zoals de populaire klaproos bloemenmix, vergeet-me-nietjes en klavertjes voor geluk. Wil je een “eetbaar” geboortekaartje dan kun je kiezen voor basilicum/rucola of tomaat/wortel. Of de bij vriendelijke citroenmelisse, lavendel en kattenkruid die je ook nog in de keuken kunt gebruiken.

De symboliek van nieuw leven komt bij deze groeikaarten letterlijk tot bloei. Wanneer het zaaisel goed verzorgd wordt groeit er een bloemetje of een plantje uit. In dit blog lees je hier meer over.

Geboortekaartje groeipapier hertje vosje

  • Een geboortekaartje met glansfolie

Foliedruk geeft een geboortekaartje letterlijk meer glans. Afhankelijk van de gewenste uitstraling van het kaartje kun je kiezen uit goudfolie, zilverfolie en koperfolie. Een bijzonder kleureffect geeft de holografische ‘regenboog” folie of sprankelende glitterfolie aan het kaartje.

De folie ligt wat dikker op de kaart wat een licht 3D effect geeft. Andere mogelijkheden zijn het aanbrengen van een spot UV glanslaag op een onderdeel van het geboortekaartje, een reliëf door middel van een preeg in het kaartje of een stans of gelaserde vorm. Dit kan zowel om de vorm van het kaartje zelf gaan of bijvoorbeeld het uitstansen van een hartje of ander detail.

Geboortekaartje Goud Chinees

  • Een houten geboortekaartje

Een houten geboortekaartje behoort ook tot de mogelijkheden. We kunnen een illustratie graveren in het hout en natuurlijk behoort het uitlaseren van een bepaalde vorm ook tot de mogelijkheden. Als je het leuk vind om alles in 1 stijl te doen kun je het houten thema doorvoeren met een bijpassend houten kraamboek en groeibedankjes met houten tags met de naam en geboortedatum erop.

familieportret op hout

  • Een sterrenbeelden geboortekaartje

Vind je het leuk om het sterrenbeeld van je kindje(s) op het geboortekaartje terug te laten komen? In onze webshop hebben we 2 varianten geboortekaartjes die je makkelijk online kunt bestellen, namelijk de groeikaartjes en de galaxykaarten.

Naast de keuze uit een illustratie van alle sterrenbeelden zijn er nog meer leuke illustratievarianten. Ook kun je bijvoorbeeld ‘de leeuw’ gebruiken wanneer dit slaat op de achternaam in plaats van het sterrenbeeld. Deze geboortekaartjes maak je helemaal af met een touwtje en een houten naamlabel.

geboortekaartje groeipapier kreeft groeikaart

Ontwerp op maat

Zo helpen we jullie graag met een bijzonder kaartje om de geboorte van jullie kindje te vieren.

Wil je, vrijblijvend, vast informatie over ons en onze manier van werken? Kijk dan eens op onze website of vul onze vragenlijst kaarten in.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje in onze portfolio of op onze pinterestpagina ter inspiratie.

In overleg kunnen zo’n beetje alle kaarten die wij eerder hebben gemaakt aangepast worden naar jullie wensen. Dit kan bestaan uit een vogeltje meer of minder bijvoorbeeld in het geval van onderstaande kaart. Ook kan het een kleuraanpassing zijn of een aangepaste illustratie op basis van een bestaande kaart.

Ook als je tussen wat wij gemaakt hebben nog niets ziet dat je aanspreekt, gaan wij graag de uitdaging aan om iets unieks te ontwerpen wat helemaal bij jullie past.

We horen graag van je!

Groetjes, Elise en Chantal

webshop groeikaarten geboortekaarten kraamboeken
free downloads autobingo invulkaarten checklist
blog bonte raaf
Meld je aan voor onze nieuwsbrief