5 jaar Bonte Raaf: Jubileum kerstkaarten set

Dit jaar bestaan we 5 jaar. Begin 2015 werden de plannen om samen een ontwerp- en illustratiebureau te starten concreter en rond de zomer was Bonte Raaf een feit.

Dit vieren we met een jubileum kerstkaartenset en met een ludieke online bingo avond. Wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief (dit kan al makkelijk via onze homepage) krijg je uiterlijk een week voor de bingo avond een unieke Bonte Raaf Bingo kaart in je mailbox. Later meer hierover.

Onze fans van het eerste uur weten dat wij elk najaar een nieuwe kerstkaartenset lanceren. Deze is vervolgens te koop via onze webshop en op maat leverbaar als zakelijke eindejaarskaart. Het is voor ons een sport om elk jaar een bijzondere kaartenset te verzinnen maar dit jaar doen we dit anders.

Omdat we 5 jaar bestaan en al 5 soorten kerstkaarten hebben ontworpen, komt er dit jaar geen nieuw ontworpen kerstkaart maar lanceren we onze “kerstkaarten jubileum set”.

Wat is de jubileum set?

In deze set zitten 10 kerstkaarten. Bestaande uit 2 stuks groeikaarten (2015), 2 stuks ontdek de geheimen kerstkaarten (2016), 2 stuks houten nieuwjaarskaarten (2017), 2 stuks kerstkraskaarten (2018) en 2 stuks verbind de punten kerstkaarten (2019).

Bestel ze hier in onze webshop. Verderop zal ik meer vertellen over elk type kerstkaart.

Kerst in corona tijd

Dit jaar zullen de feestdagen ook anders zijn dan andere jaren doordat het coranavirus ons leven sinds maart volledig overhoop heeft gegooid. Samen kerst vieren dicht bij elkaar zal nu niet mogelijk zijn in de vorm zoals we dat zo graag doen.

Nu we niet of minder bij elkaar kunnen zijn met de feestdagen worden de “ouderwetse” kerstkaarten ook weer belangrijker. Alle kaarten die los te bestellen zijn in onze webshop kunnen we ook rechtstreeks voor je naar de ontvanger versturen voorzien van een persoonlijke boodschap.

Tip: vergeet in dat geval bij het uitchecken niet de optie “geen verzendkosten” aan te vinken. De verzendkosten worden verrekend per rechtstreeks verstuurde kaart wanneer je daar hebt aangevinkt dat je wilt dat we dit voor jou verzorgen.

Kijk ook eens naar de kerstkaarten die we hebben gemaakt voor degenen die geen leuke kerst tegemoet gaan. Doordat ze ziek zijn of een dierbare verloren zijn (al dan niet aan COVID-19). Ook onder de categorie Troostkaarten vind je geschikte kaarten om in deze situatie te sturen.

2015 Kerstgroeikaarten

In 2015 ontwierpen we de kerstkaartenset op groeipapier. Dit zijn kaarten van groeipapier, ook wel bloeipapier of groeikarton genoemd. In dit handgeschepte papier zitten zaden verwerkt. Wanneer je het papier plant, in een potje met aarde of rechtstreeks in de grond (afhankelijk van het jaargetijde, de soort zaden en de weersomstandigheden), groeit er een bloemetje of plantje uit. Natuurlijk niet vergeten om voldoende water en liefde te geven.

Meer uitleg over dit papier en links naar uitgebreidere blogs over het planten en de verschillende papiersoorten, vind je hier. Deze drie blogs hebben we geschreven om je te helpen zorg te dragen voor een succesvolle ontkieming.

kerstgroeikaarten kerstkaart groeikaart

2016 Ontdek de geheimen kerstkaarten

De ontdek de geheimen kerstkaart bestaat uit 2 kleuren, een groentint en rood. Zonder gebruik van het rode folietje zie je door het gedetailleerde ontwerp de groene illustraties met het blote oog niet. Wanneer je met de rode folie over de kaart gaat, valt ogenschijnlijk de rode illustratie weg waardoor de verborgen boodschap ineens tevoorschijn komt. Heerlijk interactief je kerstkaart ontdekken.

kerstkaart met verborgen boodschap

2017 Houten nieuwjaarskaarten

Elk jaar zijn er mensen die aan het einde van het jaar toch nog wat kaarten willen sturen. Deze houten nieuwjaarskaarten kunnen ook nog na de kerstdagen verzonden worden of zelfs in de eerste week van januari. Ze kunnen door de ontvanger in de boom of op een andere plaats gehangen worden. Omdat er geen datum opstaat kunnen ze bewaard worden om elk jaar weer een ereplaatsje in de kerstboom te krijgen.

kerstkaart hanger hout nieuwjaarskaart

2018 Kerstkraskaarten

Zelf zijn we er helemaal weg van en we doen er veel te weinig mee: de kraskaarten. Niet omdat we (al te erg) gokverslaafd zijn maar omdat het verrassingseffect van het wegkrassen van een kraslaagje waar dan iets onder vandaan komt altijd leuk blijft. Alleen met onze kraskaarten kun je helaas geen prijzen winnen. Ze worden blanco geleverd, hierdoor kun je dan zelf op de gereserveerde ruimte iets schrijven of tekenen en de krassticker er daarna overheen plakken.

kerstkraskaarten kerstkaart kraskaart

2019 Verbind de punten kerstkaart

Terwijl je van punt naar punt tekent, ontstaat de illustratie en als je enthousiast bent kunt je daarna de tekening nog inkleuren. Een heerlijk rustmomentje in deze hectische tijd. Met het illustreren van 1 kaart laat je de stress van een hele dag los.

Doordat de ontvanger bij de kerstkaart ook een potloodje met gum ontvangt, kan deze meteen met de van punt naar punt puzzel aan de slag. De verbind de punten kerstkaartenset bestel je hier in de webshop.

van punt naar punt kerstkaart

Wat doe jij?

Natuurlijk kunnen we van alle kaarten zowel de tekening zelf als de achterzijde van de kaart volledig naar wens aanpassen.  Zakelijk zijn deze kaarten stuk voor stuk een leuke attentie aan het einde van het jaar, wanneer deze wordt uitgevoerd in een bepaald thema, je huisstijl en passend bij je doelgroep verstuurd worden naar je klanten. Ook voor bedrijven kunnen we de complete verzending uit handen nemen.

Nu zijn we natuurlijk toch heel benieuwd:

Stuur je nog (kerst)kaarten per post? Of misschien heb je dit weer opgepakt doordat we in deze bijzondere tijd minder fysiek bij elkaar langs (kunnen) gaan?

Laat het ons weten in de reacties of onder het socialmediaberichtje via welke je hier terecht bent gekomen.

Groetjes, Elise en Chantal

Kleine aanvulling:

Omdat we in de tussentijd nog meer bijzondere kerstkaarten hebben ontworpen hebben de we naam van deze set aangepast. De set heet tegenwoordig de assorti kerstkaartenset. Je krijgt dan een wisselende mix van onze verschillende soorten kerst- en nieuwjaarskaarten.

De kortingsactie zorgt er voor dat je 4 kaarten van de 10 kaarten gratis krijgt. Zo heb je allerlei originele kaarten in huis om iemand mee te verrassen.

Alle kaarten zijn tegenwoordig ook los in de webshop te bestellen. Zo kun je er ook voor kiezen dat wij een kaart, namens jou, naar iemand sturen. Uiteraard voorzien van jouw persoonlijke groet.

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief