Stuur juist nu een (groei)kaartje!

Onderstaand intro schreef ik in maart 2020 toen onze wereld net op zijn kop stond door corona. Wie had toen kunnen denken dat de situatie nu nog niet veel beter zou zijn en de onzekerheid misschien nog wel groter.

Terwijl ik dit schrijf zitten we midden in de “corona crisis”. Onze kinderen zijn thuis van school en hebben hulp nodig bij de thuisscholing. Als thuiswerkende moeders willen we ze, in deze ook voor de kinderen onzekere tijd, zo goed mogelijk begeleiden. Op social media zie je veel mooie plaatjes voorbij komen van gezinnen die gezellig samen aan tafel aan het werk zijn. Dat perfecte plaatje komt hier niet helemaal van de grond… Gelukkig hoor je die geluiden ook van andere ouders die nu thuis werken. Onze wereld staat op zijn kop en iedereen heeft onverwacht meer of andere ballen om in de lucht te houden.

blogcorona beterschap vrolijkheid aftellen

Iedereen is belangrijk

Er is enorm veel respect en waardering voor mensen die in de vitale beroepen werken. Met als grootste kanjers de zorgmedewerkers die letterlijk hun leven wagen om dat van anderen te redden. En terecht… de ziekenhuizen hebben zoiets als dit in Nederland de afgelopen 75 jaar in ieder geval niet mee gemaakt. Maar op zijn of haar manier is iedereen belangrijk en er zijn zoveel mensen die zich nu extra inzetten voor anderen. Of extra verdriet hebben omdat ze hun familie of vrienden niet kunnen zien. Al deze mensen verdienen wat extra aandacht.

Daarom hebben we nu ons assortiment groeikaarten uitgebreid met een ‘corona beterschapskaart’, extra opfleur- en hou vol kaarten en natuurlijk 2 corona kerstkaarten.

Met een kaartje aandacht geven op afstand

In deze tijd van ‘social distancing” en zo weinig mogelijk direct contact wordt het sturen van “ouderwetse” kaartjes weer populair. Eerder bedachten wij hiervoor, naast ons al bestaande assortiment groeikaarten, nog vier corona-troostkaarten. Kaartjes speciaal bedoeld om in deze vreemde tijd de ander een hart onder de riem te steken. Omdat je elkaar mist, omdat jij of de ontvanger ziek is of omdat je vindt dat degene die het kaartje krijgt dit om wat voor reden dan ook verdient of nodig heeft.

corona groeikaarten

Een kaart en DIY bloemetje in 1

Een groeikaart is een kaart met zaden in het handgeschepte papier die de ontvanger kan planten. Je stuurt dus eigenlijk een kaart en een Do It Yourself plantje of bloemetje in één. Iets waar degene die de groeikaart krijgt nog echt iets mee kan in deze tijd dat we aan huis gekluisterd zijn.

In dit  blog vertellen we je meer over het groeipapier, de soorten die wij op voorraad hebben zoals klaver, vergeet-me-niet, klaproos, kruiden en je kunt hier filmpjes zien hoe het groeipapier gemaakt wordt.

groeikaart

Zoals je op deze foto ziet ontkiemen de zaden ook al, onder bepaalde omstandigheden, wanneer het papier nat is. Om de kans op succes te vergroten zonder dat je groene vingers nodig hebt, staat er nog een getekende plantinstructie achter op de kaart. Want verse aarde, water en zonlicht zijn elementen die normaal gesproken nodig zijn voor het kiemproces. Deze vormen een goede basis voor het opkweken van een mooi bloemetje of kruidentuintje.

plantbare kaart bloemenmix

Groeikaartjes voor allerlei gelegenheden

Ook de kaartjes voor “gewone” gelegenheden worden weer belangrijker zoals een felicitatiekaart voor de jarige waarvan het feest niet door gaat. Voor je neefje, nichtje, moeder, vader die je nu op hun verjaardag niet eens kunt knuffelen of in het echt kunt feliciteren. Gelukkig hebben we tegenwoordig moderne technologie zoals videobellen waardoor je er toch een beetje bij kunt zijn als de kaarsjes uitgeblazen worden. Maar een kaartje blijft dan toch een leuke verrassing voor de eenzame jarige.

Natuurlijk hebben wij in onze webshop ook groeikaarten voor verjaardagen, geboortes, pensioen, jubilea en andere bijzondere momenten waar je nu door deze bizarre situatie niet “in het echt” bij kunt zijn. Naast de corona-kaarten hebben we nog veel andere troost kaarten waarmee je de ontvanger in deze tijd extra kunt laten weten dat je aan ze denkt.

Voor kinderen is een groeikaartje extra leuk omdat ze door het kaartje te planten er nog langer plezier mee hebben. Ze hebben iets om elke dag mee bezig te zijn. Van dagelijks een beetje water geven tot bijhouden hoe hard de sprietjes groeien.

groeikaart collectie

Wij versturen de kaartjes voor je!

Tot nu toe kon je bij ons kaartjes bestellen zoals je ze in de winkel koopt. Je zoekt de kaartjes uit die je leuk vind om te versturen en bestelt ze in de webshop. Vervolgens produceren wij ze “vers” voor jou en dan sturen we de groeikaarten naar je toe. Daarna kan jij ze op je gemak schrijven en naar de brievenbus gaan om ze op de post te doen.

Alleen nu het, vanwege het corona virus, de bedoeling is dat we zo min mogelijk naar buiten gaan, hebben wij ook de optie geïntroduceerd om de kaarten voor je te versturen. Zo hoef je hiervoor helemaal niet meer je huis uit. Je kiest in de webshop de kaart uit die je wilt versturen. In de tekstvakken kun je dan de adresgegevens noteren en een persoonlijke groet die wij voor jou op de kaart schrijven.

Je kunt dan bij de kaart aanvinken dat wij de deze voor je naar een adres binnen Nederland of Europa mogen versturen.  De verzendkosten worden dan meteen aangegeven en berekend. Bij het uitchecken kun je dan kiezen voor de “geen extra verzendkosten” optie omdat de kaart(en) rechtstreeks door ons naar de afzender verzonden word(en) en de verzendkosten per kaart al berekend zijn.

Uiteraard zullen we deze bestellingen zoveel mogelijk verzamelen om te voorkomen dat wij alsnog elke dag naar de brievenbus moeten.

Neem gauw een kijkje in de webshop en mocht je voor een bepaalde gelegenheid een kaartje nodig hebben die niet in de webshop staat, laat het ons dan weten. Wij vinden het altijd leuk om te kijken of we dan op verzoek nog nieuwe kaarten kunnen toevoegen aan de webshop.

We wensen jullie allemaal veel gezondheid, wijsheid en geduld. Altijd natuurlijk maar helemaal in deze bijzondere periode in ons leven.

Stay safe!

Groetjes, Elise en Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis download free illustratie
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief