Bijzondere urban graffiti city styled shoot in coronatijd.

Het afgelopen jaar kwamen veel mensen in zwaar weer. Zowel privé als zakelijk en zowel op het gebied van gezondheid of wegvallen van inkomen.

Voor ons als ontwerpbureau heeft “corona” vooral veel invloed op de trouwbranche. Bruiloften werden verzet, in veel kleinere setting gevierd of zelfs geannuleerd. Onzekerheid alom, waarbij het niet gek is dat het werk van trouwleveranciers grotendeels stilvalt.

Met als gevolg dat we weinig trouwkaarten, gastenboeken en groeibedankjes mochten maken. En de bestellingen die wel binnenkwamen vielen daardoor een stuk kleiner uit dan in “normale tijd”. Gelukkig hebben we altijd al een breed aanbod en een heel uitgebreide doelgroep.

Bij het maken van een marketingplan en doelen bepalen voor een komende periode is het wel wat lastiger dan wanneer je één product of één bepaalde doelgroep hebt. Maar nu we in zo’n bizarre wereld leven is het toch ons geluk gebleken dat we ons niet alleen op de trouwbranche hebben gericht.

Toch misten we deze bijzondere en vaak ook feestelijke opdrachten wel, vandaar dat wij enthousiast werden van de styled shoot die Marga van Dazzling Celebrations eind augustus organiseerde.

Holografische trouwkaart

Wat is een styled shoot?

Een styled shoot, ook wel een weddingshoot genoemd, is een dag waarop een nep bruiloft georganiseerd wordt met een bepaald thema. Meestal werken alle deelnemende trouwleveranciers hier kosteloos aan mee. Daartegenover staat dat het een mooie gelegenheid is om, door samen te werken, de collega’s in dezelfde branche te leren kennen. Zo kun je elkaar in de toekomst aanbevelen bij oriënterende bruidsparen. Natuurlijk is het voor alle deelnemers een mooie manier om hun portfolio uit te breiden.

Omdat er ook altijd een fotograaf meewerkt (of meerdere zoals in dit geval) hou je er ook nog mooie foto’s aan over die je, in overleg met de fotograaf, kunt gebruiken voor je eigen promotie. Vaak zijn de leveranciers meteen de figuranten op deze trouwdag en soms hou je er nog bijzondere (portret) foto’s aan over.

Vaak zal degene die het organiseert ook proberen een artikel in één van de bruidsmedia te krijgen. In dit geval schreef het online trouwmagazine Zank You dit gave artikel over de shoot.

fotograaf styled shoot

Trouwfotografen aan het werk tijdens de styled shoot.
Links: Nanja van Dam Rechts: Matty Maas

Thema Urban Graffiti

Deze weddingshoot kreeg het thema “urban graffiti” waarbij één van de fotolocaties een stoere graffittimuur in Arnhem was naast de unieke locatie Rozet waar onder andere de bibliotheek in gevestigd is. Kenmerkend voor de binnenkant zijn de vele mooie brede trappen.

Daar mochten we ook nog foto’s maken op de bijzondere binnenruimte en het dakterras met mooi uitzicht op de kerktoren. Een ander pareltje van een locatie is de Foodhal Arnhem waar we als eerste foto’s hebben gemaakt.

Trouwkaart viltbloemen

Dit bruidsboeket is gemaakt van blijvend mooie viltbloemen door de Viltbloemist.

Elise trouwkaart

Elise kon het niet laten om tegen deze mooie achtergrond zelf wat foto’s te schieten.

Unieke bling kaart met holografisch effect

Voor ons is een styled shoot de ultieme gelegenheid om nieuwe materialen en technieken uit te proberen. Vanwege het stoere thema kozen we voor een combinatie van de skyline van New York met een matte omslag waarop de namen met holografische parelmoer folie gedrukt zijn. Hierdoor veranderd de kleur afhankelijk van de lichtval. Een bijzonder effect voor een bijzonder bruidspaar.

Ook ontwierpen we bijpassende menukaarten, een coronaproof gastenboek én mondkapjes in dezelfde stijl.

Wil je ook zo’n colourchanging bling trouwkaart of zoiets als geboortekaartje? Vul dan even vrijblijvend onze vragenlijst “vragenlijst kaarten” in.

Coronaproof gastenboek

Eén van onze klanten wees ons er op dat onze houten gastenboeken met het losbladige systeem coronaproof zijn. Dat klopt inderdaad en we leggen nu even uit waarom we dat zo durven stellen.

Onze houten gastenboeken bestaan uit losse invulkaarten, twee klikringen en een houten kaft (voorkant en achterkant). De invulkaarten kunnen los weggelegd worden op tafels. Na de bruiloft worden ze dan in het gastenboek gebonden. Dit geeft de volgende voordelen:

  • Geen rij voor het gastenboek dus invullen kan makkelijker op 1,5 meter afstand.
  • Bij een ingebonden gastenboek staan de gasten in de rij om er in te mogen schrijven, ook bij alternatieven zoals een fotohoek is dit het geval. Doordat onze invulkaarten los weggelegd worden kunnen ze verspreid door de ruimte ingevuld worden.
  • Het gastenboek wordt niet door alle gasten aangeraakt.
  • Elke gast raakt alleen zijn of haar eigen invulkaart en deponeert deze in een daarvoor bestemde verzamelbak.
  • Afwezige gasten kunnen toch het gastenboek tekenen.
  • Gasten kunnen thuis al de invulkaart invullen.

Lees voor uitgebreidere tips ons blog Trouwen in coronatijd: het coronaproof gastenboek.

Ben je zelf op zoek naar een houten gastenboek, dan kun je deze hier in de webshop bestellen.

coronaproof gastenboek invulkaart

Marga van Dazzling Celebrations schrijft in het coronaproof gastenbook. Check haar oog voor detail: haar nagels zijn gelakt in stijl van de trouwkaart!

Nieuwsgierig geworden naar de trouwleveranciers?

Deze ondernemers maakten de styled shoot mogelijk en zijn stuk voor stuk aanraders:

Nu zijn wij eens benieuwd: heb jij als model of leverancier wel eens meegewerkt aan een dergelijke samenwerk productie?

Plaats de link gerust hieronder ter inspiratie.

We zijn benieuwd!

Groetjes, Elise en Chantal

Elise en Chantal Bonte Raaf

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief