Trouwen in coronatijd: het coronaproof gastenboek en de change the date kaart

Het zijn me toch rare tijden, bruiloften gaan niet door op de manier dat het bruidspaar het eigenlijk zou willen vieren. Of worden verzet naar een nieuwe datum waarbij nog onzeker is of dan corona echt overwonnen is. Soms worden bruiloften zelfs 2 keer verzet en verplaatst naar een andere locatie.

Het leven zoals we tot begin dit jaar gewend waren is voorlopig in ieder geval nog heel anders dan wij ooit hadden kunnen denken.

Als aanstaand bruidspaar komen er zaken op je pad waarvan je nooit verwacht had dat het een issue zou zijn tijdens je bruiloft. Zoals niet mogen dansen en zingen, een beperkt aantal gasten mogen uitnodigen en natuurlijk de 1,5 meter afstand tijdens je bruiloft.

Credits hoofdfoto: Denise Motz heeft deze foto gemaakt tijdens een styled shoot georganiseerd door Imprint Weddings.

Coronamaatregelen

Voor ons als gewone mensen is het af en toe lastig te interpreteren welke adviezen en regels er nu precies gelden. Daar gaan we nu ook niet op in.

Hier in het blog vertellen we meer over het stukje waarin wij de corona-bruidsparen kunnen helpen.

Coronaproof gastenboek

Eén van onze klanten wees ons er op dat onze houten gastenboeken met het losbladige systeem coronaproof zijn. Dat klopt inderdaad en we leggen nu even uit waarom we dat  zo durven stellen.

Onze houten gastenboeken bestaan uit losse invulkaarten, twee klikringen en een houten kaft (voorkant en achterkant). De invulkaarten kunnen los weggelegd worden op tafels. Na de bruiloft worden ze dan in het gastenboek gebonden. Dit geeft de volgende voordelen:

  • Geen rij voor het gastenboek dus invullen kan makkelijker op 1,5 meter afstand.

Bij een ingebonden gastenboek staan de gasten in de rij om er in te mogen schrijven, ook bij alternatieven zoals een fotohoek is dit het geval. Doordat onze invulkaarten los weggelegd worden kunnen ze verspreid door de ruimte ingevuld worden.

  • Het gastenboek wordt niet door alle gasten aangeraakt.

Elke gast raakt alleen zijn of haar eigen invulkaart en deponeert deze in een daarvoor bestemde verzamelbak.

  • Afwezige gasten kunnen toch het gastenboek tekenen.

Ook kunnen mensen die er vanwege corona niet bij kunnen zijn ‘m dan los invullen als aandenken voor jullie en dan kun je dit later toevoegen. In dat geval kun je in onze webshop kiezen voor de “corona invulkaart”. De vraag “hoogtepunt van de dag” is niet van toepassing voor de thuisblijvers. Deze hebben we vervangen door “Tip voor een romantisch etentje”.

  • Gasten kunnen thuis al de invulkaart invullen.

Je zou de invulkaarten vooraf naar de gasten kunnen sturen (eventueel digitaal) zodat ze ze thuis al kunnen invullen.

  • Twee keer de bruiloft vieren?

Ook kun je, mocht je een de ceremonie nu klein vieren en een groter feest later geven, dankzij het losbladige systeem later bladen toevoegen en eventueel grotere ringen gebruiken.

  • Datum weglaten op de kaft

Bij een gepersonaliseerd gastenboek staat vaak ook de trouwdatum vermeld. Ben je bang dat de bruiloft verzet wordt of vieren jullie het in delen? Dan kun je er voor kiezen om de trouwdatum weg te laten.

  • Speciale invulkaart “corona” editie

Op onze standaard invulkaart staat de vraag “Hoogtepunt van de dag” vermeld. Die is niet van toepassing voor gasten die er door corona niet of niet de hele dag bij kunnen zijn. Vandaar dat we deze op onze corona invulkaart in de webshop hebben vervangen door de vraag “Tip voor een romantisch etentje”.

corona invulkaart

Extra tips voor een coronaproof gastenboek

  • Laat de gasten een eigen pen meenemen of geef een pen cadeau aan de gasten met uitleg dat ze deze na gebruik mee mogen nemen. Is daar geen budget meer voor. Koop dan wat dozen kleurpotloden en zet een bak neer met een bordje erbij dat iedereen één potlood kiest, deze gebruikt en daarna in de bak deponeert. Zo voorkom je dat gasten dezelfde pen of potlood gebruiken.
  • Laat de ceremoniemeester of iemand die jullie er voor aanwijzen de invulkaarten verzamelen en in het boek doen. Eventueel kunnen hiervoor handschoenen gebruikt worden.

Andere herinnerboeken coronaproof

Natuurlijk zijn onze andere herinnerboeken ook coronaproof. De hierboven genoemde voordelen ten opzichte van een ingebonden boek, wat van hand tot hand gaat, zijn ook van toepassing bij deze boeken. Zoals een vrijgezellenfeestboek, een babyshowerboek en zelfs het communie- of lentefeestboek.

Wanneer een viering óf een afscheid vanwege de coronamaatregelen in meerdere etappes plaats vinden, is ons losbladig systeem altijd een uitkomst. Want ook bij een uitvaart biedt ons condoleanceboek zo voordelen. En natuurlijk ook bij een afscheid van een collega vanwege een andere baan of pensioen.

coronaproof kraamboek

The change the date kaart

Sinds de corona uitbraak is er op het gebied van trouwkaarten iets nieuws ontstaan. De afgelopen jaren kiezen steeds meer bruidsparen voor een “save the date” kaart die (al dan niet digitaal) ruim voorafgaand aan de bruiloft de gasten laat weten dat ze de huwelijksdatum vrij mogen houden in hun agenda. Met name voor huwelijken in en rondom de vakantieperiodes kan dit zeer verstandig zijn.

change the datekaart

Doordat er, vanwege corona, ineens massaal bruiloften verzet werden kwam de nieuwe variant hierop tot leven: de “change the date” kaart. Hiermee laat het bruidspaar de gasten weten dat de bruiloft verplaatst is naar een ander moment. Voorbeelden hiervan, die wij hebben mogen maken in stijl van de trouwkaart of de eerder verzonden save the date kaart, zie je hier. Een voorbeeld van een staande change the date kaart in stijl van de trouwkaart en een liggende change the date kaart op basis van de eerder verzonden save the date kaart.

change the date kaart

trouwkaart op groeipapier change the date

Op onze social media accounts delen we graag tips aan onze klanten en volgers. Welke tips heb jij om in deze bizarre tijd een bruiloft toch coronaproof te kunnen vieren?

Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht of via Facebook of Instagram.

Ondanks alles toch (zo veel mogelijk) plezier met de huwelijksvoorbereidingen gewenst en we duimen mee dat corona zo snel mogelijk overwonnen wordt.

Stay safe!

Groetjes, Elise en Chantal

webshop herinnerboeken groeikaarten
gratis download free illustratie
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief