4 gratis printables voor een gezellige Sinterklaastijd

Dit jaar kunnen we door Corona de feestdagen niet vieren zoals we zouden willen of gewend zijn. Toch zijn mensen in de donkere maanden op zoek naar gezelligheid en warmte. Een bordspel staat vaak voor een gezellig avondje. Tenminste als je een beetje tegen je verlies kunt.

In huize Biljard zijn er veel spellen aanwezig. Van kleine snelle kaartspelletjes tot Monopoly of een berg dozen met allerlei varianten van Kolonisten van Katan.

Voorgaande jaren ontwierpen we al een aantal leuke Sinterklaas downloads die je thuis kunt uitprinten om lekker te knutselen of af te tellen naar pakjesavond. Angelique van de webshop Benikhip.nl vroeg ons of we misschien nog een nieuwe download hadden voor de feestdagen. Dat hoe je ons geen twee keer te zeggen. Elise doet niets liever dan lekker tekenen en om in deze tijd de gezelligheid een extra boost te geven ontwierpen we een feestdagenbordspel.

Feestdagen bordspel ganzenbord

Feestdagen ganzenbordspel

Voor dit spel moet je wel een beetje tegen je verlies kunnen. Want zelfs als je er bijna bent, dan kun je nog pech hebben en terug naar start moeten. Sam (10) tijdens het testen van het spel: “Dat is gemeen, dan moet je helemaal overnieuw beginnen!”. Hilariteit ten top dus!

Je download dit leuke spel hier.

Heb je geen dobbelstenen en pionnen in huis, kun je ze zo gauw niet vinden of vind je het gewoon leuk om ze zelf te maken? Download dan ook de pionnen-knutselplaat. Met als extraatje een heuse “medaille” voor de winnaar!

Het enige wat je nodig hebt is een schaar en plakband. Kleurpotloden en stiften kun je natuurlijk gebruiken om je creativiteit los te laten gaan.

Waarschijnlijk blijft het niet bij één potje dus de medaille kan gerouleerd worden. Of je print de knutselplaat vaker uit zodat iedereen zijn eigen medaille kan kleuren.

Dobbelsteen Pionnen

Sinterklaas aftelkalender

Het blijven spannende tijden voor de kinderen. Van de start van het Sinterklaasjournaal tot de intocht van Sinterklaas, de dagen dat er schoentjes gezet mogen worden en van het vieren op school tot pakjesavond.

Deze aftelkalender kan hier overzicht in brengen. Lekker samen inkleuren en met je kind(eren) invullen wanneer wat plaats gaat vinden. Ook kunnen de vakjes elke dag afgestreept worden met een mooie stift of een leuke sticker.

sinterklaas aftelkalender kleurplaat

Paard van Sinterklaas kleur- en knutselplaat

Deze knutselplaat van het paard van Sinterklaas kan ingekleurd worden met potloden, waskrijtjes of stiften. Heb je nog een oud wc-rolletje? Dan kun je het paard ‘echt’ laten staan. Ook kun je een glazen potje met waxinelichtje gebruiken dan heb je een leuk lichtje om neer te zetten met pakjesavond. Zo krijgt 5 december een extra persoonlijke touch!

Sinterklaas download paard knutsel kleurplaat

Last minute inpakpapier schoencadeautje of pakjesavond

Als je kleine kinderen hebt dan ken je het wel. Je gaat ’s avonds laat moe naar bed en bedenkt je ineens dat er schoentjes gezet zijn en liedjes gezongen. Maar het Sinterklaas inpakpapier is natuurlijk net op! Download dan hier het last minute inpakpapier en print deze uit voor een mooie verpakking van het schoencadeautje.

Natuurlijk ook voor pakjesavond handig als die rol inpakpapier ineens sneller op is dan verwacht.

Sinterklaas Inpakpapier

Team Kerst of Team Sinterklaas?

Hou je meer van Kerst dan Sinterklaas, check dan ook onze kerst downloads. Natuurlijk hebben we ook voor de pakjes onder de kerstboom ook last minute inpakpapier en leuke bijpassende naamlabels.

Ben je ook nog op zoek naar bijzondere kerstkaarten waar de ontvanger echt wat mee kan? Dan is de jubileum kerstkaartenbox wat voor jou. Elk type kaart heeft nog een extra functie waardoor deze niet zomaar in de papierbox belandt.

kerstkaarten set

Een set van 10 bijzondere kerstkaarten, 2 uit elk jaar dat Bonte Raaf bestaat. Waaronder groeikaarten (2015), ontdek de geheimen kerstkaarten (2016), houten nieuwjaarskaarten (2017), kerstkraskaarten (2018) en verbind de punten kerstkaarten (2019).

ACTIE: Omdat het een verrassing is welke kaarten er per type precies in een set zitten, bieden we de set van 10 stuks ook nog eens aan voor een jubileumprijs van slechts € 15,- per stuk. Wat neerkomt op unieke en bijzondere kerstkaarten voor slechts € 1,50 per stuk.

Ondanks de bizarre tijd waarin we leven wensen we jullie mooie feestdagen en vooral een goede gezondheid.

Groetjes, Elise & Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief