Klantinterview: Lilian Spaans van onder andere One Breast

In dit blog lees je het interview waarin Lilian vertelt over onze samenwerking en haar bijzondere bedrijven.

Sinds wanneer en waarom ben je gestart met ondernemen?

In 2007 heb ik mijn webshop ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maar ik zag de webshop enkel als bijverdienste.
In 2012 heb ik een website gemaakt. En vanaf 2021 ben ik echt begonnen met het geld willen verdienen met de webshop en richt ik me enkel op haken en borduren.
Daarnaast ben ik sinds 2021 technisch VA+. Sinds dit jaar ben ik bezig met mijn derde onderneming: One Breast.

Wat doe je precies?

De webshop is gericht op haken en borduren. En ik ontwerp ook eigen haak- en borduurpatronen.
Als technisch VA+ bouw ik websites, onderhoud ze, maak aanpassingen aan een website en help de creatieve onderneemster met technische vragen en andere technische werkzaamheden. De plus wil zeggen dat ik ook ondersteun met social media. Ik bedenk onderwerpen, schrijf berichten en maak afbeeldingen.

De webshop van One Breast gaat uiterlijk 1 mei in de lucht. Op deze site verkoop ik hartenkussens, met de chemomutsen ben ik bezig en ik ben bezig met het ontwerpen van beha’s voor vrouwen zoals ik die na borstkanker doelbewust kiezen om met 1 borst door het leven te gaan en geen prothese te dragen.

logoschetsen

Wat zijn jouw meest verkochte producten / diensten?

Mijn meest verkochte producten zijn momenteel nog haakpakketten en het bouwen/aanpassen van websites.

Waarom kwam je bij ons voor ontwerp- en illustratiewerk?

Ik ken Chantal echt al jaren en via de Zwaan-Kleef-aan netwerkbijeenkomsten heb ik ook Elise leren kennen. Ik volg jullie al lang op social media en weet dat jullie heel veel verschillende stijlen ontwerpen kunnen maken.
Ik wilde het logo van One Breast persé door een vrouw laten maken. Ik had er al met jullie over gesproken en werd nog eens aangestoken door jullie enthousiasme.

Wat hebben we voor jou gemaakt?

Jullie hebben het logo voor mijn derde bedrijf One Breast ontworpen.

Huisstijlkaart One Breast

Hoe heb je de samenwerking ervaren?

De samenwerking verliep vlot. Korte communicatielijnen, ik kon eerlijk vertellen wat ik ergens van vond en waarom. Jullie luisterden goed, hebben goed mijn wensen weten te vertalen in een ontwerp.
Het was ook leerzaam. Ik heb mijn borstamputatie gehad in 2018. Ik weet dus inmiddels niet meer beter. Maar dat betekent ook dat voor mij dingen vanzelfsprekend zijn die dat voor jullie niet zijn. Zo was in 1 van de eerste schetsen een schaduwborst te zien. Een logische gedachte, maar dat is in de praktijk niet zo. Zo hebben we volgens mij van elkaar geleerd.

Het voordeel van al van te voren een keer over mijn wensen gesproken te hebben en elkaar wat langer te kennen: ik kon mezelf zijn en me ook zo vertrouwd voelen dat ik heel wat achtergrondinformatie heb gedeeld die niet in het ontwerp letterlijk terug te zien zijn, maar wel mede voor jullie geweldige ontwerp hebben gezorgd.

Heb je nog meer ideeën voor nieuwe producten?

Jazeker heb ik nieuwe ideeën. Mijn hoofd staan nooit stil, zoals jullie weten. Maar ik kan mijn ideeën nog niet delen. Ik wil en de concurrentie niet wijzer maken met de producten waarmee ik me nog meer ga onderscheiden en ik weet niet wanneer ik de ideeën wil uitvoeren. Ik ga mezelf dan ook geen druk opleggen door ze nu te noemen.

Heb je nog ideeën voor een verdere samenwerking in de toekomst?

Een verdere samenwerking weet ik op dit moment niet. En dat is alleen maar omdat ik even geen nieuwe ontwerpen nodig heb. Ik weet wel dat als ik iets heb waar ik jullie hulp bij nodig heb, ik meteen weer aan de bel trek.

Wil je verder nog iets kwijt aan ons?

Ik heb het al vaker gezegd en ik zeg het weer: ik ben heel blij met jullie ontwerp en fijn dat ik het nu ook aan de wereld heb kunnen laten zien.
Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig hoe jullie de samenwerking hebben ervaren? Was ik erg lastig/onmogelijk?

Bonte Raaf aan het woord

Lieve Lilian, dank voor je mooie woorden en we vinden het erg leuk om meer te lezen over jou en jouw mooie bedrijven, ook al kennen we je natuurlijk al aardig goed.

Wij vonden je zeker niet lastig of moeilijk. Sterker nog, het is altijd fijn om te werken met iemand die open staat voor andermans ideeën maar ook een duidelijke eigen mening heeft én kan uitleggen waarom. Dat maakt het ontwerpproces juist zo mooi en dan wordt het eindresultaat ook iets waar we allemaal heel blij van worden.

We hopen dat je heel veel vrouwen mag helpen met je bijzondere bedrijf. En natuurlijk hopen we ook dat de huisstijl iets is wat je breed in kunt zetten. Zoals het icoon los in de achtergrond of juist als eyecatcher. Met jouw creativiteit komt dat vast helemaal goed.

Lees je dit en begint het bij jou te kriebelen?

Dan helpen we jou natuurlijk ook graag zodat je, net als Lilian, een logo en huisstijl krijgt dat echt bij jou en je doelgroep past. Benieuwd naar het ontwerpproces? Lees dan ons blog, waar we er alles over vertellen.

Liever meteen aan de slag met ons? Vul dan, vrijblijvend, onze vragenlijst “ontwerp huisstijl / logo” in. Deze kun je vinden op onze prijslijst pagina, zodat je ook direct een idee hebt van onze pakketprijzen. Dan hebben wij de informatie helder om te kijken hoe we jou het beste kunnen helpen. Of plan via de roze button meteen een inspiratiesessie met ons in!

Tot gauw!?

Groetjes,

Elise & Chantal

blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
Meld je aan voor onze nieuwsbrief