Klant interview: Denise Snoeijen van Studiehart

In dit blog lees je het interview waarin Denise vertelt over haar bijzondere prentenboek en onze zeer prettige samenwerking.

Waarom ben je een kinderboek gaan schrijven?

Ik schreef al langere tijd korte verhalen. Ik wilde deze verhalen niet meer op de plank laten liggen, maar naar buiten brengen.

Hoe ben je op het idee voor het verhaal gekomen?

Ik ben werkzaam als remedial teacher en moeder van een peuter (bijna kleuter). Ik wilde een leerzaam prentenboek maken voor jonge kinderen rond de leeftijd van drie tot vijf jaar. De titel van het boek kwam vrij snel in mij op: ‘Het land van Driehoek en Vierkant.’ Dat ben ik toen verder uit gaan breiden en vormen gaan zoeken in onze taal. Bijvoorbeeld ‘Vierkant achter je besluit staan’ en ‘Je buik rond eten’.

Wat is er bijzonder aan jouw boek?

Mijn boek is bijzonder, omdat het heel veel leermogelijkheden biedt. Kinderen leren niet alleen over vormen, maar leren ook over emoties, samenwerken en diversiteit. Op www.studiehart.nl zijn ook kopieerbladen te vinden waar kinderen nog verder kunnen leren met de vormvriendjes. Tellen, symmetrie, schrijfbewegingen, en nog veel meer. Het is dus niet alleen een verhaal. Het is een uitnodiging tot leren en interactie.

werkbladen prentenboek

Waarom kwam je bij ons voor het illustreren van je boek?

Eerst wilde ik proberen zelf de illustraties te doen. ‘Hoe moeilijk kan het zijn om een driehoek, cirkel en een vierkant te tekenen?’ dacht ik. Ik had op elke tekening die ik maakte wel een op- of aanmerking. Het stroomde niet, zoals het wel bij het verhaal deed. Ik kwam in contact met Elise en Chantal van Bonte Raaf en de ideeën vlogen heen en weer over de tafel. Het stroomde weer. Zij begrepen de visie die ik had voor de illustraties.

Hoe heb je de samenwerking ervaren?

Heel prettig! Chantal en Elise van Bonte Raaf zijn bevlogen illustratoren. Zij denken goed mee en hebben leuke ideeën. Als ik een vraag heb of iets wil delen, krijg ik altijd snel antwoord.

Heb je veel enthousiaste reacties gehad op het boek?

Ja, iedereen die het boek in handen heeft, geeft aan het een ontzettend leuk boek te vinden. Kinderen blijven geboeid door het verhaal en de illustraties.

kinderboek prentenboek

Waar is het boek te koop?

Het boek is op diverse webshops te vinden. Waaronder via uitgeverij Boekscout.

Heb je nog meer ideeën voor nieuwe projecten?

Ja, er liggen al een paar ideetjes klaar. Waaronder het vervolg op dit boek.

Heb je nog ideeën voor een verdere samenwerking in de toekomst?

Wanneer het manuscript voor het vervolg af is, kom ik graag weer aankloppen bij Elise en Chantal voor de illustraties.

Wil je verder nog iets kwijt aan ons?

Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken van mijn droom: een eigen prentenboek!

Dankjewel Denise!

Dankjewel voor dit interview en de positieve woorden. Wij hebben de samenwerking ook als zeer prettig ervaren, we waren echt een team samen met jou! Op naar het volgende boek 🙂

Lees je dit en begint het bij jou te kriebelen?

Heb jij een verhaal geschreven en hik je er tegen aan om er illustraties bij te laten maken? Wordt het zo onderhand tijd om jouw droom ook uit te laten komen?

Dan helpen we jou natuurlijk ook graag zodat je, net als Denise, jouw verhaal door ons kunt laten illustreren. Via onze homepage plan je door op de roze button te klikken makkelijk een, vrijblijvende, inspiratiesessie met ons in! Zo kun je meteen kijken of we bij elkaar passen en wie weet is dit de (her)start van jouw eigen (kinder)boek!

Tot gauw!?

Groetjes,

Elise & Chantal

blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
Meld je aan voor onze nieuwsbrief