Klant interview De Wereldtrein

In dit blog lees je het interview waarin Summer vertelt over onze samenwerking en haar duurzame bedrijf De Wereldtrein.

Sinds wanneer en waarom ben je gestart met De Wereldtrein?

De Wereldtrein is een duurzaam platform gericht op bewust(er) reizen en leven. Summer en Heine zijn de initiatiefnemers. We zijn begonnen met het concept in 2021 en in oktober 2022 zijn we live gegaan. We houden allebei veel van reizen en hebben samen al veel van de wereld mogen ontdekken. Maar we begrijpen ook heel goed dat reizen niet altijd het beste is voor onze planeet. Sinds de geboorte van onze dochter werd onze interesse in duurzaam reizen groter. Samen met haar maakten we al vaker ‘fictieve’ reizen naar bijzondere bestemmingen. Zo ontstond ook het idee. Het ontwikkelen van E-books waarbij je een mooie interactieve rondreis maakt vanuit huis (voor kinderen vanaf 4 jaar).

Meer info over het hoe en waarom van De Wereldtrein lees je hier.

Wat doe je precies?

Op het platform van de Wereldtrein bieden wij E-books aan waarbij je een interactieve rondreis kunt maken vanuit huis. Onderweg leer je van alles over je gekozen bestemming en gaan we onder andere spelletjes doen, knutselen, muziek luisteren en samen koken.

Verder besteden we op het platform aandacht aan bewuster reizen en leven. Dit doen we door middel van het schrijven van blogs en het delen van duurzame projecten en initiatieven. We werken al samen met een paar stichtingen en goede doelen. Per verkocht E-book gaat er ook 1 euro naar de stichting die gekoppeld is aan het land. Je geeft hierdoor dus letterlijk iets terug aan het land en de lokale bevolking.

Wat zijn jouw meest verkochte producten?

In onze shop verkopen we naast de E-books ook verantwoorde souvenirs. Het doel is om per land een x aantal producten uit het land te kunnen aanbieden. Op dit moment verkopen we de E-books het meest, gevolgd door de handgemaakte vingerpoppetjes uit Nepal.

Nieuwsgierig naar wat er allemaal te vinden is in de Wereldtrein webshop, klik dan hier!

Waarom kwam je bij ons voor ontwerp- en/of illustratiewerk?

We kwamen in contact via Instagram en ik was gelijk enthousiast over de illustraties en het werk van Bonte Raaf.

Ik had het idee om ‘ansichtkaarten’ te (laten) ontwerpen voor de Wereldtrein. Zodat mensen die kunnen kopen na (of voor) het maken van hun interactieve rondreis, alsof je echt op reis bent geweest. Chantal en Elise tipten mij over hun groeikaarten.

Dit paste perfect bij ons concept! Het hele verhaal achter de groeikaarten sprak mij zeer aan. En ook het duurzame aspect en de manier van werken vind ik erg inspirerend en mooi om te zien.

Wat hebben we voor jou gemaakt?

Groeikaarten (ansichtkaarten) voor Bali, Nepal, IJsland en de Wereldtrein (algemene kaart). Superleuk!

plantbare groeikaart met zaden

Hoe heb je de samenwerking ervaren?

Heel prettig. Vanaf het begin was er al een duidelijke communicatie, genoeg ruimte voor eigen inbreng, ze reageren snel op eventuele vragen en ook het uitwerken van de concepten was erg professioneel en goed. We waren gelijk enthousiast en zijn zeer blij met het resultaat.

Heb je nog ideeën voor een verdere samenwerking in de toekomst?

We hopen dat jullie nog meer groeikaarten willen ontwerpen voor de Wereldtrein. Meer landen en wellicht komen er nog andere leuke ideeën bij. We houden zeker alle opties open.

Wil je verder nog iets kwijt aan ons?

We zijn heel blij en dankbaar met deze leuke samenwerking. Leuk om elkaar op deze manier te leren kennen en elkaar te kunnen ‘helpen’ met onze ondernemingen.

Winactie!

Binnenkort volgt er nog een leuke gezamenlijke winactie. Volg daarom beide Instagram accounts, klik hier voor De Wereldtrein en hier voor Bonte Raaf.

Stay tuned!

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief