Doorbreek het taboe: troostkaarten bij een (postnatale) depressie

Ontdek onze nieuwe troostkaarten, ontworpen in samenwerking met Nienke van het blog Mama met een wolkje. Help mee het taboe rond depressie en psychische klachten te doorbreken.

Als het leven niet meezit en je op zoek bent naar een bijzondere manier om steun te bieden, zijn onze plantbare troostkaarten de perfecte keuze. Deze kaarten zijn niet alleen gevuld met warme woorden van troost, maar ze bevatten ook bloemzaden die kunnen groeien en bloeien, als een symbolische herinnering aan hoop en veerkracht.

Nienke hoopt met haar blog het taboe rond depressie en andere psychische klachten te doorbreken en wij steunen haar volledig. Deze kaarten zijn nu te bestellen via onze webshop in de categorie “Sterkte en troost” én via de webshop van Nienke Studiobynien.nl. Hier vind je ook andere steunkaarten die Nienke zelf heeft ontworpen.

Bijzonder mama blog en webshop

Het kan moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden wanneer iemand in je omgeving worstelt met verdriet, pijn of psychische klachten. Daarom hebben we al langer diverse plantbare troostkaarten in ons assortiment, zoals voor na het verlies van een kindje – ontworpen met Femke van Stichting nooit voorbij en kaartjes die je kunt sturen wanneer een kindje veel te vroeg geboren wordt en het nog spannend is hoe dat gaat aflopen.

In samenwerking met Nienke hebben we vier nieuwe troostkaarten ontworpen. Omdat we, net als Nienke, het taboe rond depressie en psychische klachten willen doorbreken. Helemaal als moeder zijnde lijkt het soms dat je op een roze wolk hoort te zitten terwijl je geniet van je kinderen. De waarheid is soms nou eenmaal anders en ook dat mag er zijn.

Nienke deelt openhartig haar eigen ervaringen en hoopt anderen te inspireren om erover te praten. Ook is ze erg bezig met duurzaamheid. Dit sluit naadloos aan bij onze visie en daarom zijn we erg enthousiast over deze samenwerking. Dat gevoel is gelukkig wederzijds, zoals je kunt lezen in haar blog hierover.

Door onze krachten te bundelen, willen we samen de boodschap verspreiden dat het belangrijk is om openlijk over deze onderwerpen te praten en steun te bieden aan degenen die het nodig hebben.

Plantbare troostkaarten

Deze kaartjes zijn niet zomaar kaartjes; ze zijn ook plantbaar! Zo geef je niet alleen steun en troost met je woorden, maar ook met bloemen die uit de kaart kunnen groeien. Ook kan het planten en opkweken van de zaden een welkome afleiding zijn. Je leest hier meer over in onze blogs.

De troostkaarten zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop in de categorie “Sterkte en troost”. Kies de kaart(en) die je wilt versturen en voeg ze toe aan je winkelmandje. We bieden zelfs de optie om de kaart rechtstreeks te laten verzenden naar de ontvanger, zodat je er zelf niet voor op pad hoeft en het kaartje snel bij de ontvanger binnenkomt.

Doorbreek het taboe!

Help mee aan het doorbreken van het taboe en steun anderen in moeilijke tijden door troostkaarten te versturen. Is er iemand in jouw omgeving die zo’n kleine daad van vriendelijkheid en steun kan gebruiken? Bestel vandaag nog en laat zien dat niemand er alleen voor staat.

Weet je niet wat je op de kaart moet schrijven? Dan kun je bijvoorbeeld dit blog met tips lezen.

Maar bedenk ook dat alleen de tekst “veel liefs” of “ik denk aan je” al enorm veel kan betekenen.

Heb jij een idee voor een kaart die nog niet in onze webshop verkrijgbaar is? Laat het ons weten. Wie weet kun je dan binnenkort jouw idee als plantbare groeikaart via onze webshop versturen. Als we jouw idee gebruiken voor een kaart – en het idee staat nog niet op ons eigen “nog te maken kaarten” lijstje – dan krijg je twee van deze groeikaarten cadeau.

Fijne dag en, ben je op dit blog terecht gekomen omdat het leven voor jou zelf nu niet leuk is, een extra dikke virtuele knuffel van ons.

Groetjes,

Elise & Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief