Nieuwjaarskaart ‘vouwen voor geluk’

Het is elk jaar hetzelfde… die laatste weken voor de kerst lijken wel in een stroomversnelling voorbij te gaan. Vorig jaar was je nog zo van plan om de zakelijke kerstkaarten voortaan eerder te regelen…

Maar in de hectiek van de laatste weken van het jaar ben je druk met zoveel dingen. Ondanks de beste bedoelingen en de wil om waardering te uiten naar je klanten, personeel, vrijwilligers en andere zakenrelaties is het dan ineens te laat om nog traditionele kerstkaarten te versturen.

Nieuwjaarskaart Geluk Kraanvogel

Nooit te laat voor een nieuwjaarskaart

Daar hebben wij een oplossing voor, sterker nog, meerdere oplossingen: de nieuwjaarskaarten. Vandaag in the spotlight: De vouwen voor geluk-kaart.

Deze ‘origamikaart’ is een nieuwjaarskaart die je nog tot in het nieuwe jaar kunt versturen dus geen gestress tijdens het kerstshoppen.

Het is een echte gelukskaart, zoals je hieronder kunt lezen, en wie kan er nou niet wat extra geluk kan gebruiken. De kaart wordt geleverd met een vel origamipapier en een QR code naar een online vouwinstructie. Je kunt kiezen of je voor het vouwen de duidelijke instructievideo gebruikt of stap voor stap het getekende stappenplan volgt. Deze hulpmiddelen zijn niet overbodig want wij hebben zelf al heel wat niet zulke hele mooie kraanvogels gevouwen voor we zover waren dat we de tutorial konden opnemen. De instructiepagina vindt je hier en hieronder zie je meteen onze video.

De symboliek van de kraanvogel

In Japan brengt de kraanvogel echt geluk en symboliseert deze bijzondere vogel een lang leven. Wanneer je duizend origami kraanvogels vouwt, komt je wens voor gezondheid, volgens zeggen, uit.

Volgens de verhalen kan een kraanvogel duizend jaar oud worden, maar in werkelijkheid zijn het zo’n 30 tot 40 jaar. Deze vogels staan voor eer en trouw, omdat ze in paren leven en hun partner voor het leven kiezen. Sinds de atoombom in Japan is het vouwen van kraanvogels ook een symbool geworden voor de wens naar vrede. Lees hier meer over de betekenis van de kraanvogel.

We zijn echt dol op symboliek zowel bij onze plantbare groeikaarten als onze andere kaarten. Dit past gewoon perfect bij de boodschap die we aan het begin van een nieuw jaar willen overbrengen. We hebben al superpositieve reacties gekregen met foto’s van het eindresultaat van het vouwen. Zo gaaf! Mensen zeiden zelfs dat het vouwen als een zen-momentje van mindfulness werd ervaren. Hoe bijzonder is dat in deze drukke tijd?!

Met je bedrijf onder de aandacht blijven

In tegenstelling tot een ‘gewone’ kerstkaart blijft deze kaart langer onder de aandacht. De ontvanger kan er immers nog wat mee doen. Zelfs als ze zelf geen zin hebben om de kraanvogel te vouwen wordt de kaart vaak bewaard voor de partner, de kinderen of die vriendin die gek is van vogels en/of origami. Ook krijg je, zoals je hierboven kunt zien, vaak spontane promo aandacht via social media. Dat is voor elke ondernemer altijd leuk natuurlijk.

Hieronder zie je hoe mooi een logo verwerkt kan worden op de kaart. Natuurlijk kunnen de kleuren van de kaart nog volledig aangepast worden wanneer je heel andere huisstijlkleuren hebt.

origami nieuwjaarskaart

Nieuwsgierig geworden?

Meer achtergrond informatie over onze eindejaarskaarten lees je in dit blog. Wil je alle nieuwjaarskaarten in de webshop bekijken, klik dan hier.

Wanneer je meer informatie wilt over hoe we deze nieuwjaarskaart in jouw huisstijl kunnen maken, stuur dan een mailtje naar info@bonteraaf.nl of vul hier de vragenlijst ‘zakelijk ontwerp en/of drukwerk’ in.

Namens ons allebei een heel mooi, gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst!

Lieve groeten, Elise en Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief