Klantinterview: Helma van de Rijt van Gaido – Praktijk voor innerlijke balans

In dit blog lees je het interview waarin Helma vertelt over onze samenwerking en haar bedrijf dat eerst Gaido Reiki heette.

Wanneer ben je gestart met Gaido Reiki en waarom?

De officiële start van Gaido Reiki als onderneming was in 2018 toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel. Maar nadat ik in 2014 mijn eerste graad van Reiki behaald had, ben ik al begonnen met het geven van Reikibehandelingen.

Omdat ik na het behalen van de eerste graad het gevoel had dat ik meer wilde gaan doen op het gebied van Reiki en energie, ben ik de opleiding tot energetisch therapeut en mindfulnesstrainer gaan volgen. In de tussentijd heb ik mijn 2e graad en 3e graad voor Reiki gehaald. Op dat moment was ik er klaar voor om mijn praktijk in te schrijven bij de KvK, wat voelde als de echte start van Gaido Reiki.

Wat doe je precies?

De rode draad in mijn praktijk is energie. Met Reiki kan ik energie doorgeven, waardoor mensen kunnen ontspannen maar waardoor ik ook een extra boost kan geven aan het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Ook een energetisch consult en een mindfulness-sessie hebben met energie te maken. Hoe zit het met je energiehuishouding, waar krijg je energie van, waar “lekt” energie weg, heb je last van oude nutteloze energie en hoe werkt (het ontbreken van) energie in je dagelijkse dingen door?

Mijn populairste dienst is het op dit moment het geven van Reiki cursussen. Mensen leren dan in 1 of 2 dagen (of meerdere dagdelen) de Reiki technieken en kunnen daar dan zelf mee aan de slag. Vanuit Reiki 1 kun je jezelf en anderen behandelen met de basistechnieken. Met Reiki 2 krijg je een stuk verdieping en met Reiki 3 ga je nog een stap verder qua verdieping en mag je daarna zelf cursussen gaan geven.

Gaido visitekaartje

Waarom heb ik voor Bonte Raaf gekozen?

Vanuit één van mijn cursisten (zij had zelf een praktijk), kwam ik Bonte Raaf tegen. Ik had op dat moment al wel een logo maar was er niet echt tevreden meer mee. Mijn praktijk was van alleen Reiki naar Reiki, energetische therapie en mindfulness gegaan en daar paste dat logo niet meer bij. Doordat jullie diverse stijlen hadden, heb ik contact op genomen om te kijken wat er mogelijk was.

Hoe heb je de samenwerking ervaren?

Ik wilde heel graag iets met een olifant doen omdat dat dier voor mij iets betekent, maar zag zelf geen mogelijkheid om dat in mijn logo te verwerken.

Verder zijn balans en veiligheid voor mij belangrijke onderdelen in mijn werk. Doordat jullie echt hebben geluisterd naar mijn verhaal en gekeken waar Gaido Reiki voor staat, hebben jullie een logo ontworpen wat ik niet verwacht had, maar wel exact de essentie “verbeeldt”.

Het proces is niet over één nacht ijs gegaan. Het is niet alleen een kwestie van het plaatje (olifant met blaadjes) maar er is ook goed nagedacht over de kleuren, de tekst en de plaats van de tekst. Jullie hebben diverse ontwerpen gemaakt waarbij dingen werden toegevoegd, weggelaten, verplaatst of gewijzigd, zodat ik echt kon zien wat elke wijziging gevoelsmatig teweeg bracht.

En uiteindelijk komt daar dan HET logo uit, waar we alle drie blij van werden. De manier waarop jullie het proces samen met mij aangegaan zijn, zorgt er voor dat het ook echt mijn logo is geworden. Ik ben bij het hele proces betrokken en kon feedback geven, waar ook weer naar geluisterd werd. Super fijn.

kernwoordenlogo Gaido

Hoe zijn de reacties op je nieuwe logo?

Die zijn heel positief. Als je mijn praktijk binnen komt, zie je meteen de link met de olifant. Daar kun je eigenlijk niet omheen. Dus dat een olifant terug komt in het logo, is logisch. Maar mensen reageren ook op het blad dat de olifant met haar slurf vast houdt als teken van veiligheid, bescherming.

De reacties over het blaadje boven de “o” hebben vaak te maken met het idee van balans: blaadje bij de olifant aan de ene kant, dus logischerwijze het blaadje aan de andere kant. Balans. Dat wat ik graag terug wilde zien in het logo.

Het oor van de olifant vormt de letter G. Da’s echt subtiel en dat valt mensen vaak niet op. Als ik het dan aangeef, wordt er wel positief op gereageerd. Wat je vaak ziet met dit soort subtiele dingen: als je het eenmaal ziet, blijf je het ook zien.

Heb je nog ideeën voor een verdere samenwerking in de toekomst?

Mogelijk wil ik in een later stadium mijn certificaten en lesmateriaal onder de loep nemen en er samen naar een update kijken. Na Corona heeft alles stil gelegen, ook in dat opzicht. Nu de vraag naar cursussen en de consulten weer toeneemt, is het updaten van lesmateriaal, certificaten e.d. ook weer een aandachtspunt.

Wat mij opvalt aan jullie is het no-nonsens gevoel en een berg enthousiasme. Of het nu om een trouwkaart, een logo of een complete huisstijl gaat: er wordt geluisterd, met veel enthousiasme ontworpen en gecommuniceerd en er komt een herkenbaar persoonlijk ontwerp uit waarbij jullie de essentie perfect weten te pakken.

Bonte Raaf aan het woord

Lieve Helma, dank voor je mooie woorden en natuurlijk voor de prettige manier waarop we met jou hebben mogen werken. We verheugen ons er op om dit in de toekomst nog voort te zetten. Ook zo mooi om te zien hoe zo op natuurlijke wijze de toevoeging Reiki achter Gaido is vervallen en de slogan onder de naam nu veel beter aangeeft wat je doet.

Eigenlijk was de intentie van dit blog om het verhaal achter jouw logo verder toe te lichten maar omdat jouw interview op zich alle aandacht verdient, zullen we dit in een apart blog doen. Daarvan plaatst ik hier de link zodra deze klaar is.

Lees je dit en denk je dat wil ik ook?

Dan helpen we jou natuurlijk ook graag zodat je, net als Helma, een logo krijgt wat echt bij jou en je doelgroep past. Wil je weten hoe zoiets in zijn werk gaat, lees dan ons blog hierover.

Of vul meteen, vrijblijvend, onze vragenlijst “ontwerp huisstijl” in. Deze vindt je onderaan onze zakelijke prijslijst zodat je meteen een idee hebt van onze pakketprijzen. Dan hebben wij de informatie grotendeels compleet om te kijken hoe we jou het beste kunnen helpen.

Groetjes,

Elise & Chantal

blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
Meld je aan voor onze nieuwsbrief