Kerstkaarten versturen? Ben niet gek!

Tegenwoordig worden er veel minder kerstkaarten gestuurd dan vroeger. Deels doordat we makkelijk, snel en gratis onze kerstwensen online kunnen delen. Deels om duurzame redenen, een digitale kerstkaart wordt niet van papier gemaakt en beland al helemaal niet in no time in de papierbak.

En dan hebben we het nog niet over de kosten van postzegels, zelfs de decemberzegels zijn de afgelopen jaren duurder en duurder geworden. Weggegooid geld zo’n kerstkaart, toch?

ontdek de geheimen boekenlegger

Aandacht via de brievenbus

Dat zou je denken inderdaad. Maar wist je dat dit zakelijk gezien een gemiste kans is? Juist doordat er veel minder kerstkaarten gestuurd worden krijgt een zakelijke eindejaarsattentie in de brievenbus veel meer aandacht en waardering.

Wanneer je dan één van onze kaarten zakelijk inzet, oftewel een kaart waar de ontvanger echt nog iets mee kan doen, heb je de aandacht echt te pakken.

eindejaarskaart infoland detail

Niet in de papierbak

Deze kaarten belanden niet in de prullenbak want er gebeuren meestal 2 dingen:

Of de ontvanger gaat meteen met de kaart aan de slag en stuurt hier enthousiast foto’s van om dit met je te delen (helemaal als je er een ludieke winactie aan koppelt). Of het nu gaat om het planten van een groeikaart, het invullen van de verbind de punten puzzel of het vouwen van een origami kraanvogel.

Of de ontvanger heeft er nú geen tijd voor maar legt de kaart apart (vaak in het zicht) om hier later alsnog wat mee te gaan doen. Waardoor je bedrijf en boodschap nóg langer in beeld blijft.

Wij kregen in oktober een verontschuldigende reactie van een klant dat de vouw voor geluk – kaart nog steeds klaar lag om te vouwen. Het kwam er maar niet van. Maar op deze manier is de kaart en het positieve gevoel wat de ontvanger heeft dankzij jouw attentie veel langer onder de aandacht gebleven dan wanneer de kraanvogel meteen gevouwen was. Dus in beide gevallen een gewenst resultaat.

Nieuwjaarskaart Geluk Kraanvogel vouwblaadjes

Welke soorten eindejaarskaarten zijn er?

Wij willen elk jaar met een leuke originele kerstkaartenlijn uitkomen en dan het liefst een kaart waar de ontvanger nog echt iets mee kan doen. Ze zijn allemaal nog te bestellen in de webshop en ook zakelijk toe te passen doordat we ze dan uitvoeren in huisstijlkleuren of een bepaald thema.

Dit zijn de verschillende varianten waar je nu uit kunt kiezen zoals ze in onze webshop voor particulieren te bestellen zijn:

Kerstkaarten op plantbaar groeipapier

Ontdek de geheimen kerstkaarten

Houten nieuwjaarskaarten

Kerstkraskaarten met geluksmuntje

Verbind de punten puzzel kerstkaart

Nieuwjaarskaart “vouwen voor geluk”

Wij hebben ook een blog geschreven waar je meer leest over de verschillende kaarten, die lees je hier, die lees je hier.

kerstkraskaarten kerstkaart kraskaart

Gratis ontwerp in jouw huisstijl

Wanneer je meer dan 100 stuks zakelijke eindejaarskaarten nodig hebt, ontwerpen wij de kaart kosteloos voor je in jouw huisstijl. Op basis van een bestaande kaart uit de webshop. Het logo en de huisstijlkleuren kunnen dan terug komen op de kaart, als ook een persoonlijke boodschap.

Natuurlijk is het ook mogelijk om ons een compleet unieke kaart te laten illustreren zoals deze groeikaart met een kerstman voor een infra bedrijf of deze kraskaart met kerstman voor een groenbedrijf. En praktisch alle kaarten zijn ook uitvoerbaar als boekenlegger. De ultieme knipoog naar rust pakken in de kerstvakantie.

kerstkaart groeikaart

Uiteraard werken we met hogere afnames met staffelkortingen, afhankelijk van de precieze wensen.

Denk je nu “Dat wil ik ook!”, vul hier dan onze vragenlijst zakelijk ontwerp in. Zo kunnen wij je het beste adviseren en hebben we gauw een duidelijk beeld van je wensen.

Groetjes en alvast hele mooie feestdagen gewenst,

Elise en Chantal

webshop herinnerboeken groeikaarten
gratis download free illustratie
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief