Naast ons ontwerpwerk en de illustraties van Elise staan wij inmiddels ook bekend om het gebruik van groeipapier (papier met zaden er in dat je kunt planten) en hout.

De houten herinnerboeken, die wij maken met onze graveermachine, zijn ontstaan doordat wij naast de trouwkaarten, geboortekaarten en rouwkaarten ook graag (bijpassende) gastenboeken, kraamboeken en condoleanceboeken wilden maken. Hoe persoonlijker, hoe beter is ons motto!

Afvalvermindering en duurzaamheid

Natuurlijk gaat er nu en dan wel eens wat mis waardoor er hout overblijft wat niet meer geschikt is voor een kaft. Dit hout is wel geschikt voor allerlei andere toepassingen. Ook levert onze houtleverancier altijd al het zaagafval mee, wat ontstaat bij het op maat zagen van onze kaften. Het eerste wat we van dit restmateriaal maakten waren de houdertjes voor onze herinnerboeken.

houten broche corsage

Speciaal voor deze kleinere stukken rest- en afvalhout hebben we toen leuke houten broches ontworpen. We kregen enthousiaste reacties maar ze verkochten voor geen meter. Tja, al doende leert men zeggen ze dan. Uiteindelijk besloten we om ons assortiment toch vooral bij kaarten en boeken te houden.

Rond die tijd stonden wij ook op het Feel Good & Shop Event waar we reststukjes groeipapier wilden uitdelen. Daardoor kwamen we op het idee om hier kleine houten tags aan te hangen. In het papier zaten klaverzaden, dus een houten klavertje en tag met de tekst “veel geluk” paste hier perfect bij. Wil je meer weten over groeipapier, lees dan ons blog hierover.

groeikaart met houten tags

Onze “geluksgoody’s” werden erg enthousiast ontvangen onder het motto “als je geluk hebt groeit er een klavertje vier uit”. We kregen steeds vaker de vraag of we deze ook wilden verkopen.

Doordat we dit uit kleine reststukken laseren is het productieproces wel tijdrovender en arbeidsintensiever dan wanneer we hier een grotere nieuwe plaat hout voor zouden gebruiken. Maar het voelt zo goed om verspilling van grondstoffen tegen te gaan. En doordat we thuis werken en de graveermachine bij Chantal op zolder staat, kunnen we deze niet alleen onder werktijd produceren maar ook tijdens het ophangen van de was of tanden poetsen door. Het handmatig selecteren van de tags is arbeidsintensief maar het gaat immers niet alleen om geld verdienen. Het resultaat is zo leuk!

Trouwbedankjes als afsluiter van je trouwdag

Nadat we voor een Make a Wedding Wish bruiloft dit soort bedankjes voor het eerst mochten maken, maakten we ze in eerste instantie alleen op aanvraag. Op het groeikaartje staat meestal, naast de plantinstructie zodat de gasten weten dat het kaartje geplant kan worden, een tekst als “Let love grow” en natuurlijk de namen van het bruidspaar en hun trouwdatum. De namen en trouwdatum komen ook terug op de houten tags. We kunnen ze natuurlijk samen met de trouwkaarten en/of het gastenboek / menukaarten in 1 stijl ontwerpen en uitvoeren. Over het algemeen knopen de bruidsparen de bedankjes zelf, dat is een leuke voorpret activiteit en gezellig om samen te doen. Het pakket bestaat dan uit een geperforeerd groeikaartje, de tag met datum, de tag met de namen van het bruidspaar en een houten hartje of klavertje. Tegen een meerprijs kunnen we ze natuurlijk ook geknoopt en al leveren.

trouwbedankjes

Leuk voor een bruiloft en als kraambedankje

We hebben de groeibedankjes ook als standaardartikel in onze webshop opgenomen en je bestelt ze hier voor een bruiloft of als afsluiter van je trouwdag. Inmiddels worden ze uitgevoerd in een het grotere A7 formaat dan op deze foto’s, zodat elk kaartje net wat meer zaden bevat.

Hier kun je de variant geboortebedankjes bij de geboorte van een baby vinden met keuze uit verschillende illustraties zoals sterrenbeelden en vlaggetjes.

Er is keuze uit onderstaande soorten zaden in het groeipapier:

  • klaproos – alyssum bloemenmix [wisselende mix met diverse bijvriendelijke zaden]
  • klaver
  • vergeet-me-niet
  • lavendel [beperkt op voorraad]
  • kruidenmix [meestal basilicum – rucola]
  • kattenkruid
  • wortel – tomaat [zolang de voorraad strekt, daarna wordt dit ‘rucola en wortel’]
  • citroenmelisse

Wat de houten hangertjes betreft kun je voor het derde hangertje standaard kiezen uit een hartje, sterretje of een klavertje. Op aanvraag kunnen we ook hier andere figuurtjes voor maken.

Voor welke houten tag zou jij kiezen?

Groetjes, Elise en Chantal

P.S. Wist je dat we naast deze bedankjes ook houten servetringen maken die ontstaan zijn als bijproduct van houten knopen? Oh ja en we maken ook houten knopen :).

webshop herinnerboeken groeikaarten
gratis download free illustratie
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief