Illustraties gedichtenbundel “Verder dan de maan”

Wat worden wij hier altijd blij van: door middel van illustreren een verhaal versterken!

Dus toen Linsey de Haas van Woorden Vol Liefs ons vroeg of wij onze illustraties in een wat zachtere aquarellook wilden maken, reageerden we meteen enthousiast. Gelukkig was de klik en het enthousiasme geheel wederzijds en werden wij uitgekozen als illustratiebureau voor dit bijzondere project.

kinderboekillustraties

Een mooi avontuur waarbij Mandy van Fijne Boeken de vormgeving van het boek en de kaft verzorgde.

Een korte omschrijving van het boek

In haar debuutboek “Verder dan de maan” presenteert Linsey een prachtige bundel gedichten vol openheid, liefde en bijzonderheid. De gedichten weerspiegelen volgens haar de onvoorwaardelijke liefde die ouders koesteren voor hun kinderen. Je kunt het boek samen met je kind lezen en natuurlijk voorlezen. De gedichten dienen als een stevige steunpilaar voor je kind, een veilige haven waarop hij of zij altijd kan vertrouwen. De gedichtenbundel is met de mooie linnen kaft dan ook een echt bewaarexemplaar en natuurlijk ook een bijzonder cadeau om te geven. Bijvoorbeeld bij de geboorte of doop van een baby of aan ouders die een kindje verwachten.

kinderboekillustraties

Linsey over onze samenwerking

‘Je gevoelens opschrijven en deze vervolgens met de wereld delen’. Als je me dit een jaar geleden had gezegd, had ik je vierkant uitgelachen. Toch besloot ik een half jaar geleden om in het diepe te springen en de gok te wagen. Enthousiast besloot ik om mijn gedichten over de liefde voor mijn dochter, over alles wat ik haar wens en wat ik haar mee wil geven te bundelen in een boek. Een boek dat uiteindelijk niet alleen voor mijn dochter en mij bedoeld is. Maar ook voor andere kinderen en voor andere ouders die onvoorwaardelijk veel van hun kind houden en ze de wereld gunnen.
 
Maar een boek uitbrengen, hoe doe je dat eigenlijk? Ineens kwamen er ontzettend veel keuzen op me af, waaronder ook over illustraties. In een boek dat voor kinderen bedoeld is horen immers illustraties. Na een flinke zoektocht had ik een duidelijk beeld van wat ik wilde. Ik had echter geen idee wie ik kon vragen om dit belangrijke onderdeel van mijn boek te creëren. Dus ik ging weer op zoek. Naar een illustrator dit keer. Iemand die mijn ideeën kon vertalen naar papier en het liefst ook nog een creatieve eigen inbreng zou hebben. En daar was Bonte Raaf.
Chantal reageerde op mijn oproep via social media waarbij ze aangaf dat zij konden maken wat ik zocht. Hun portfolio was prachtig, maar wel anders dan hetgeen ik voor ogen had. Toch besloot ik om een mailtje te sturen, want Chantal zal heus zelf wel weten wat ze te bieden hebben. En ze had gelijk! Stuk voor stuk prachtige illustraties, exact zoals ik het voor ogen had. Vrolijk, luchtig, lieflijk en kleurrijk. Maar toch rustig, stijlvol en tijdloos. Wat een enorm mooie toevoeging aan mijn boek.
 
De samenwerking met Chantal en Elise verliep vlekkeloos. Ze schakelden telkens ontzettend snel, waardoor het proces lekker vlot verliep. Er was sprake van een creatieve input en eerlijk advies op basis van hun kennis en ervaring. Na een aantal illustraties ontvangen te hebben waar ik erg blij van werd, kreeg ik ontzettend snel de overige illustraties binnen. Ik sta er nog steeds versteld van hoe snel zij al dit werk konden leveren.
En eerlijk, ik had er vrijwel niets op aan te merken. Ik werd er vooral heel erg blij van. En nog steeds. Eerst van de losse elementen, daarna van het geheel in het manuscript. En nu kan ik niet wachten totdat ik mijn boek ik handen heb en alles écht een geheel vormt.
 

Chantal en Elise, oprecht heel veel dank voor jullie fantastische werk!

foto Linsey Woorden vol liefs

Waar te bestellen?

Deze bijzondere gedichtenbundel waar we zo trots op zijn is nu al te bestellen als pre-order via de website van Woorden Vol Liefs. Hier lees je bij de ‘updates’ ook een uitgebreid dagboek van hoe dit boek stapje voor stapje tot stand is gekomen.

In onderstaand filmpje wat gemaakt werd door omroep ZO-NWS vertelt Linsey meer over de gedichtenbundel en leest ze al wat fragmenten voor.

Voor ons blijft het heel speciaal om woorden, een gevoel, een verhaal om te mogen zetten in illustraties.
Lees jij graag voor?
Of loop je zelf rond met een idee voor je boek maar loop je vast op hoe het er dan uit komt te zien? Wij kunnen jou dan helpen met bijpassende illustraties en vormgeving zodat ook jouw boek één geheel wordt met een mooie uitstraling.

Wil je meer informatie hierover, plan dan gerust een vrijblijvende inspiratiesessie in via onze website of vul ons contactformulier in.

Groetjes,

Elise & Chantal
kinderboekillustraties
webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief