10 bijzondere cadeau’s voor vaderdag

Huh? Bonte Raaf is toch een ontwerpbureau, geen cadeaushop? Waarom dan een blog over vaderdagcadeau’s? Dat zullen we eens vertellen…

Naast de groeikaarten en houten herinnerboeken hebben we ook nog “hebbedingen” in de webshop. Dit kan een leuk bedankje zijn voor de juf of een dateboek of een houten broche gemaakt van een kindertekening. Ook dit soort dingen vinden wij leuk om te maken. Vandaar dat wij hier nu, in de periode van Moederdag en Vaderdag eens even aandacht aan willen schenken. Daarnaast kennen we ondernemers die ook leuke cadeautjes voor vaderdag maken. Natuurlijk delen we hier graag een aantal van die producten.

En lekker makkelijk, als je op de foto klikt ga je meteen naar het product in betreffende webshop.

Cadeautip 1: plantbare groeikaarten

Bescheiden als we zijn staan onze eigen plantbare groeikaarten op 1.

Een groeikaartje biedt je vader meer dan alleen aandacht via de post. Het is een kaart en DIY-bloemetje in één, omdat de zaden geplant kunnen worden. Dit lieve gebaar van het vaderdagkaartje is perfect om je vader te laten weten dat je hem mist en/of van hem houdt, vooral als je hem niet kunt zien tijdens Vaderdag. Het kan ook dienen als een extraatje bij een vaderdagcadeau.

Er zijn 3 varianten: Papa is de beste, beste papa en fijne vaderdag. Je bestelt ze makkelijk hier en we kunnen ze ook rechtstreeks voor je verzenden.

Wil je er een uitgebreider cadeautje van maken? Bestel dan ook meteen een biologisch afbreekbaar potje met een aardetablet erbij, dan kan papa meteen aan de slag.

plantbare vaderdagkaarten

Cadeautip 2: houten deurhanger

De leukste houten deurhanger voor je vader bestel je hier. Deze houten deurhanger is een handig hulpmiddel wanneer je niet gestoord wil worden. Je kunt je eigen tekst invoeren en kiezen uit verschillende varianten. Zoals deze voor de vader die van gamen houdt of eentje voor de vader die liever ongestoord een boek leest.

deurhanger gamen

Cadeautip 3: gepersonaliseerd whiskyglas

Bij Made by Reez bestel je dit stoere gepersonaliseerde whiskyglas.

Op het glas komen de eerste letters van zijn naam en achternaam. Er onder staat PAPA, zodat iedereen kan zien dat dit glas van papa is. Alleen de whisky moet je nog even zelf kopen als je dit er meteen bij wilt geven.

gepersonaliseerd whiskyglas whiskeyglas

Cadeautip 4: stoere army tag met persoonlijke tekst

Bij Weet hoe ik heet vindt je deze identiteitsplaatjes voor Vaderdag. Op de voorkant wordt jouw voornaam/voornamen in het rood geplaatst. Aan de andere kant kunnen wij de tekst naar keuze voor je ponsen. De foto wordt afgedicht met een vochtbestendige kunststof dome, wat het ook leuk maakt als cadeautje!

naamtag vaderdag

Cadeautip 5: gevulde tuinemmer voor de papa met groene vingers

In de webshop van Flexmade vindt je deze leuke emmer met handige tuinspulletjes..

Is je vader dol op tuinieren? Geef hem dan de gevulde tuinemmer als cadeau. Dit rijkelijk gevulde pakket bevat een emmer, schepje, onkruidwieder, drietand handhark, tuinhandschoenen en een blok bodembedekker.

Met de leuke tekst op de emmer geef je een origineel geschenk. In het daarvoor bestemde vakje kun je aangeven welke naam je op de emmer wilt hebben, bijvoorbeeld “Opa,” “bonuspapa” of “Joep.”

vaderdagcadeau emmer

Cadeautip 6: stoere herenarmband met edelsteen

De Labradoriet Wood Bracelet is niet alleen mooi om te zien maar extra leuk voor de spirituele vader. Labradoriet is een zeer mystieke en beschermende steen die ongewenste energieën afbuigt en een barrière tegen negatieve energieën vormt. Daarnaast kalmeert labradoriet een overactieve geest en stimuleert het de verbeeldingskracht, wat leidt tot het ontstaan van nieuwe ideeën.  Maar ook als je niets met edelstenen hebt is dit een bijzonder cadeau voor iedereen.

herenarmband

Cadeautip 7: lekkernijen voor vaderdag

Bij Sabores de Portugal vindt je uit allerlei Portugese lekkernijen en specialiteiten. Het perfecte cadeau voor de papa met Portugese roots of een voorliefde voor Portugal of voor de vader die alweer uitkijkt naar een vakantie in het zonnige zuiden.

Je kunt zelf een pakket samenstellen voor elk budget. Kies uit een paar variaties bier, lekkere patés, allerlei conserven, olijfjes, tremoços en nog veel meer lekkers. Voor de verschillende Portugese biertjes, klik hier.

Cadeautip 8: duurzaam op reis – ontdek Bali met een interactief E-book

Ga met De Wereldtrein mee op reis op virtuele reis naar Bali! In dit E-book wordt je meegenomen naar het eiland van de duizend tempels. Samen zoek je tussen de rijstvelden naar de zeldzame Balispreeuw, we trekken door een echte jungle, ontdekken de adembenemende onderwaterwereld, maken traditionele gerechten klaar en nog veel meer. Bestel dit E-book meteen hier en check ook de duurzame cadeautjes die ze in de webshop verkopen.

wereldtrein e book

Cadeautip 9: handgemaakte leren wijntas

De dames van Semm’s maken handgemaakte unieke leren producten zoals deze wijntas. Wil je een flesje wijn cadeau geven dan is het natuurlijk veel leuker om het in deze luxe wijntas te verpakken. Maar deze wijntas is ook heel mooi als decoratie. De wijntas is gemaakt van verschillende soorten zwart leer en heeft een extra vakje voor een kurkentrekker.

Het is mogelijk om deze wijntas te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van je vader of een persoonlijke boodschap.

leren wijntas

Cadeautip 10: houten familieportret

We sluiten het rijtje af met nog een product van onszelf.

Geef een houten familieportret cadeau. Een houten bordje voorzien van een gegraveerde lijnillustratie. Je kunt een keuze maken in het formaat en het aantal karakters/voorwerpen. Een huisdier is ook een karakter en een vervoersmiddel of gebouw tellen we als een voorwerp.

Het houten bordje kan voorzien worden van een ophanggat zodat je deze als decoratie aan de wand kunt hangen met een stoer touw of mooi lint.

familieportret op hout

Wat is de leukste tip?

Ben benieuwd of je wat hebt gehad aan deze tips? Mocht je één van de tips hebben gekozen om deze Vaderdag te geven, laat het ons weten. Ook als je andere leuke Vaderdagtips hebt dan laat het gerust weten onder dit bericht.

Groetjes,

Elise en Chantal

webshop herinnerboeken groeikaarten
gratis download free illustratie
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief