Klant aan het woord

Linda Swets schreef afgelopen maart over het ontwerpwerk dat we voor haar en met haar mochten maken:

Wij vonden het hoog tijd om te delen waarom het bedrijf Bonte Raaf, en de dames er achter, simpelweg onbetaalbaar zijn.

Niet alleen kaarten

Wij kennen Chantal en Elise niet omdat wij ooit kaarten uit hun collectie hebben besteld (al mogen zij wel onze trouwkaart gaan ontwerpen). Wij kennen de dames omdat ze, inmiddels alweer jaren geleden, ons logo voor Talk Nomz To Me op de schop hebben genomen.

visitekaartje

Dat is zo goed bevallen dat ze daarna nog heel veel andere logo’s voor ons hebben gemaakt. We hebben iedere keer ontzettend fijn samengewerkt en veel plezier gehad. Er is één keer die er met kop en schouders bovenuit steekt. We hebben allemaal pijn in ons buik gehad van het lachen.

Sabores de Portugal

Bonte Raaf | TheHappyHousewife.nl

Een foto zegt écht meer dan 1000 woorden. Deze foto kregen we namelijk binnen toen de dames bezig waren met het logo voor onze webwinkel Sabores de Portugal. Een webwinkel met Portugese lekkernijen waar we inmiddels ook een “bakstenen” winkel bij hebben geopend. Ze hebben op hun website een uitgebreide vragenlijst die je kunt invullen om ze het gevoel te geven wat jij wilt overbrengen met je logo. Wij hebben een beetje de onhebbelijke gewoonte om ze carte blanche te geven, dus ze wilden weten of dit een beetje het idee was wat we hadden.

Ons eerste commentaar laat zich raden… “Nee! Absoluut niet, want het wijnglas is leeg!”

Bonte Raaf | TheHappyHousewife.nl

Die wijn moesten we er maar bij denken. Lastig als wij zijn kostte dat ons natuurlijk heel veel moeite, maar gelukkig hebben we onze fantasie kunnen kickstarten 😉

Net als altijd was dit weer de spijker op zijn kop voor wat betreft het gevoel wat wij willen overbrengen. Relaxt, plezier, laid back, huiselijk. Gewoon niet te serieus.

Het eindresultaat

Het logo dat Chantal en Elise aan ons presenteerden is precies waar we naar op zoek waren. Het logo moest herkenbaar zijn voor iedereen die een link heeft met Portugal. En het moest laten zien wie wij zijn; we houden van gezelligheid, van felle kleuren en stiekem ook een beetje van traditie.

Bonte Raaf | TheHappyHousewife.nl

Ook werk voor goede doelen

Bonte Raaf zet zich ook in voor stichtingen, verenigingen en andere goede doelen. Op Facebook delen ze geregeld dat ze paraat staan als er op school vrijwilligers gezocht worden. Hun teken- en ontwerptalenten worden ook vaak ten gunste van anderen ingezet. Zo leverden zij de tekenening aan voor het boek Auteurs voor Australië om geld in te zamelen na de verschrikkelijke bosbranden in Australië in 2019. En wij hebben ook kennis mogen maken met hun hart voor de samenleving. Voor ons hebben ze het namelijk het logo voor Stiching Dishmissed ontworpen, ons lokale initiatief om voedselverspilling en honger door armoede tegen te gaan.

We zijn wel ontzettend blij dat dit geen foto’s van hun zijde heeft opgeleverd. Onze wens was namelijk een vuilnisbak als chefkok die weggegooid eten omtoverde tot iets lekkers. Kun je je al voorstellen hoe dat er uit gezien zou hebben?logo dishmissed

En nu met de Corona-crisis (ja, je ontkomt er echt niet aan dat hier op dit moment altijd aan gerefereerd moet worden) hebben ze ook speciale corona troostkaarten die je kunt sturen om iemand een hart onder de riem te steken. Nu er zoveel mensen gedwongen binnen zitten is snail-mail een leuke manier om toch contact te houden. En ook daar helpen de Bonte Raaf dames je een handje bij.

SignedLinda | TheHappyHousewife.nl

P.S. Hun website Sabores de Portugal is een aanrader voor iedereen die van lekker eten en een vakantiegevoel houdt. De webshop staat vol met heerlijke Portugese lekkernijen.

webshop herinnerboeken groeikaarten
gratis download free illustratie
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief