10 bijzondere cadeaus voor de liefste juf of meester

Elk jaar hetzelfde liedje: stiekem komt het einde van het schooljaar sneller in zicht dan je denkt.

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een bijzonder juf of meester cadeautje? In dit blog lees je onze 10 leukste tips die je bij ons en bij onze collega-ondernemers.

In onze webshop vind je naast de houten herinnerboeken en plantbare groeikaarten nog meer leuke items zoals houten herinnerboeken en gepersonaliseerde servetringen.

Cadeautip 1: Onze eigen bedankt juf of meester kaarten

Voor de liefste juf of meester hebben we in onze webshop maar liefst 3 soorten kaarten.

Natuurlijk de plantbare groeikaarten. Doordat er zaden in het duurzame groeipapier zitten geef je een kaartje en DIY bloemetje in 1. Nieuw dit jaar zijn de theekaarten: in dit groeipapier zitten citroenmelisse zaden. Dus na het opkweken van het kaartje kan hier heerlijke (ijs)thee van gemaakt worden!

Bijen- en vlinder zijn gek op al onze groeipapiersoorten dus je doet ook nog iets goeds voor de natuur als je het kaartje buiten plant. Lees hier meer over in onze blogs over groeipapier.

Dan hebben we de kraskaarten waarbij zoon of dochter een eigen boodschap of tekening op de kaart kan schrijven of tekenen. De sticker wordt er daarna overheen geplakt.

Elke juf of meester kan wel een instant relax momentje gebruiken zo aan het einde van het schooljaar. Bij onze verbind de punten kaart zit een potloodje waardoor de meester of juf meteen aan de slag kan met de puzzel. Even verstand op nul en genieten maar.

Je vindt ze hier in onze webshop: Juf – Meester – Moeder – Vader – Opa & Oma kaarten.

groeikaart citroenmelisse Bedankt laten groeien    groeikaart met citroenmelisse jij verdient een kopje rust

groeikaart met citroenmelisse leukste meester    groeikaart met citroenmelisse 1 plus 1 is thee

kraskaart Bedankt juf meester

verbind de punten kaart bedankt juf meester

groeikaart bedankt juf kaart groeikaart bedankt meester

Cadeautip 2: Gieter juf of meester

Denise van Lynn’s Handmade heeft deze leuke gieters met de tekst “Bedankt dat u mij hielp groeien, lieve juf (of meester)”. Dat is natuurlijk een hele leuke combinatie met onze plantbare groeipapierkaarten.

Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen en zwart.

Gieter juf of meester | Lynn’s (lynnshandmade.nl)

gieter juf meester

Cadeautip 3: Insectenhotel “bedankt voor het BIJzondere schooljaar”

Net als de groeikaarten en de gieter is dit een cadeautje wat goed is voor de natuur. Bijen, vlinders en andere insecten kunnen hier schuilen en veilig hun eitjes leggen.

Doordat de bijen bedreigd worden is dit dus meer dan een origineel cadeau. Bijen zijn nodig voor het bevruchten van bloemen en andere gewassen. En welke juf of meester is nu niet gek op de natuur.

Je shopt deze bij Uiltje Boompje Beestje en natuurlijk passen hier onze groeikaarten met wilde bloemen zaden erg leuk bij.

Insecten hotel met persoonlijke tekst – Uiltje Boompje Beestje

insektenhotel bedankt juf meester

Cadeautip 4: Notitieblokje Juf of Meester

Van dit vrolijke notitieboekje wordt elke juf of meester toch blij. Als leerkracht moeten ze al zoveel onthouden dus dan is het opschrijven in dit leuke boekje een uitkomst.

Ook heeft Studio Bieb de mogelijkheid om het als een cadeaupakketje te bestellen. Samen met een pen wordt het notitieboekje dan feestelijk verpakt zodat het klaar is om aan de liefste juf of meester te geven

Notitieblokje Juf | studiobieb.nl

notitieboekje juf

Cadeautip 5: Lepeltje droomjuf

Nu komen we bij de cadeautjes die met een leuk en lekker tussendoortje te maken hebben. Als juf is het belangrijk om voldoende te drinken en te eten. Hoe leuk is dan deze lepel met de tekst “droomjuf”?

Ze zijn los te koop of voor een kleine toeslag in een mooie houten cadeauverpakking. De lepel kan gebruikt worden als koffie- of theelepel of als dessertlepel.

Lepel Droomjuf | Lijntje Poppedijntje online kidsstore

theelepel droomjuf

Cadeautip 6: Theepakketjes met veel liefs

Is jouw juf of meester een echte theeliefhebber? Dan is een theepakketje ook een erg leuk cadeautje.

Elk pakketje bestaat uit verse thee, theezakjes en natuurlijk wat lekkers. Het wordt mooi ingepakt en afgemaakt met een lief kaartje.

Er zijn diverse varianten beschikbaar met namen als “dikke kus”, “dikke knuffel” en “lekker genieten” waarbij verschillende theesoorten de hoofdrol spelen.

Ook erg leuk te combineren met onze tips nummer 5, 7 of 8.

Theepakketje – Post met liefs

theepakket

Cadeautip 7: Waxinelichtjes met verborgen boodschap

Er zitten 3 theelichtjes met een verborgen boodschap in dit linnen zakje. Ook zit er een waxinelichthouder bij met de tekst Juf of Meester. Het kaartje met de tekst “Bedankt voor het leuke schooljaar” maakt het cadeautje compleet. Op de achterzijde van het kaartje kun je je naam of een kleine boodschap schrijven.

De verborgen boodschap verschijnt wanneer je de kaarsjes aansteekt en de was helemaal is gesmolten.

Set van waxinelichtjes met verborgen boodschap

Cadeautip 8: Canvas tas met naam

Check deze leuke cadeautas met naam van de leukste juf of meester. De canvastas heeft lange hengsels waardoor deze ideaal over de schouder te dragen is.

Is de tas vies geworden? Dan kan deze gewassen worden. De eerste keer liefst met een handwasje, daarna op 30 grader in de machine zonder wasverzachter.

Canvas regenboogtas voor de juf

Cadeautip 9: Gepersonaliseerde boekenlegger

De meeste meesters en juffen houden wel van (voor)lezen. Hoe bijzonder zijn dan deze boekenleggers met eigen tekst en een medaillon eraan. Die raak je niet zo maar kwijt.

Je kunt kiezen uit twee varianten:

  • Een blauwe boekenlegger “boek/bril” met de tekst “I need my reading time”
  • Een groene boekenlegger “thee met boeken”en de tekst “All you need are books and tea”.

De laatste kan natuurlijk ook weer goed gecombineerd worden met bovenstaande thee-cadeautjes.

Boekenlegger met naam | weethoeikheet.nl

boekenlegger juf meester

Cadeautip 10: Houten deurhanger

Onze laatste tip is de in deze tijd erg populaire houten deurhanger maar dan in de juf of meester uitvoering.

Dankzij deze houten thuiswerk deurhanger is het makkelijker om een beetje rekening met elkaar te houden wanneer je thuis aan het werken bent of online les hebt.

Net als al onze producten kan de deurhanger voorzien worden van een persoonlijke tekst.

Ook is het leuk om een enkelzijdige deurhanger te bestellen, de kinderen kunnen dan de achterzijde naar hartenlust pimpen omdat de deurhanger ongelakt geleverd wordt.

Houten deurhanger juf / meester – Bonte Raaf

Deurhanger Juf Meester

Wat is de leukste tip?

Wij zijn benieuwd of je wat hebt gehad aan deze tips? Mocht je één van de tips hebben gekozen om aan de juf of meester te geven, laat het ons weten.

En vergeet niet even in onze webshop te kijken bij de dag juf / meester invulboeken. Erg leuk om met de hele klas in te vullen. En als aanvulling hebben we ook nog voor groep 8 het Dag school boek.

Groetjes,

Elise en Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief