Waarom werken wij zo graag met hout?

Hoe zijn we, als ontwerpbureau, toch op het idee gekomen om met hout te werken? Nou, dat zullen we eens uitleggen. Nadat we onze eerste trouwkaarten mochten ontwerpen kwamen we tot de ontdekking dat het toch wel erg leuk zou zijn om hier bijpassende gastenboeken voor te maken. De eerste gastenboeken die we maakten werden ingebonden maar de voordelen die een boek met een losbladig systeem heeft, zette ons aan het denken. Kunnen we daar niet iets mee?

Houten gastenboek met losbladig systeem

We kregen een aanvraag van Michael en Jacqueline voor een uniek gastenboek voor hun huwelijk, passend bij hun wensen en ontwierpen dit gastenboek met gebogen kaft in stijl van hun trouwkaart. Het werd een houten kaft omdat hout natuurlijk een mooi natuurproduct is en hun huwelijksthema groen was. Ook ben je flexibeler met de invulling dan bij een gebonden boek. Deze houten kaft lieten we door een laserbedrijf uit Eindhoven produceren en samen met het binnenwerk vormde het een mooi geheel. Zelfs de kleur van het lint waarmee het boek sloot paste bij de kleding van het bruidspaar. Tijdens de bruiloft kun je de invulbladen los neerleggen wat een lange rij bij het gastenboek of tijdens de receptie voorkomt. Nog een voordeel van een losbladig systeem.

Zo mochten we een aantal boeken maken en toen begon het toch te kriebelen… hoe flexibel zouden we zijn als we de productie compleet in eigen huis hebben? En wat voor mooie dingen kunnen we dan nog meer maken? Houten broches, houten corsages, houten kaarten maar vooral houten herinnerboeken die we, als het nodig is, binnen een dag kunnen produceren en verzenden.

Houten gastenboek bruiloft Michael en Jacqueline

Eigen lasergraveermachine om mee te graveren en te laseren

Toen begon de zoektocht want wij hebben best wat talenten in huis maar technisch inzicht is er daar niet een van. En aangezien we thuis werken, op zolder, is het ook geen optie om een joekel van een lasersnijmachine neer te zetten. Die machines zijn niet alleen zo groot dat je ze de trap niet op zou krijgen maar ook loeizwaar. We kwamen wat leuke aanbiedingen tegen maar dan kwamen de lasermachines rechtstreeks uit China en moet je maar hopen dat er niks mis mee zou zijn of mis zou gaan.

Google hielp ons uit de brand en zo kwamen we terecht bij Metaquip in Maarheeze. Nog dichtbij ook dus gingen we gauw daar op bezoek voor uitleg en een live demonstratie. Toen waren we snel om!

Alleen waar laat je de machine, zelfs het kleinste model (dat voor ons voorlopig meer dan genoeg mogelijkheden bood) neemt toch wel wat ruimte in. Ondertussen liepen Alex en Chantal met plannen om de zolder te verbouwen, deze plannen kwamen hierdoor tot een ander niveau want om voldoende werkplek te creëren werd het oude dakkapel 2 keer zo breed en werd er ook aan de voorkant van het huis een dakkapel geplaatst. De machine werd gelukkig iets later geleverd dan gepland waardoor de zolder klaar was voor de graveermachine geplaatst werd.

Herinnerboek Angela

Gepersonaliseerde houten herinnerboeken

En toen konden we los: het Feel Good Shop Event kwam er aan en omdat wij het jaar ervoor hun huisstijl verzorgd hadden konden wij kosteloos ons bedrijf daar promoten. Echter, dan moet je wel iets te verkopen hebben want het hele idee achter dit event is dat klanten van webwinkels eindelijk eens in het echt bij hun favoriete webshop kunnen winkelen. Tot dat moment verkochten we in onze webshop alleen nog ons assortiment groeikaarten dus gingen we gauw aan de slag met het ontwerpen van houten kaarten en houten herinnerboeken. En dat bleef niet bij de houten kaften alleen, wij vonden het leuk om de boeken te vullen met bijzondere invulkaarten met leuke voorgedrukte vragen.

Naast het gastenboek presenteerden we daar ook het vrijgezellenfeestboek, het dag collega boek, het vriendenboek voor volwassenen, het babyshowerboek, het kraamboek (beide ook voor tweelingen) en het dag juf, dag meester en dag school boek. Ook lieten we meteen zien dat alle boeken ook gepersonaliseerd kunnen worden. De boeken werden zo enthousiast ontvangen dat we sinds het Feel Good Shop Event ons assortiment herinnerboeken in de webshop uitgebreid hebben met een condoleanceboek, een communieboek, een maandboek (ook wel dateboek genoemd), een agenda/planner en een babyboek voor kinderen die om wat voor reden dan ook de eerste maanden van hun leventje in het ziekenhuis moeten blijven. Dit laatste was in samenwerking met en geïnspireerd door Nicole van Kleine Lucas en Eelkje van Neobaby. Voor hen mochten we ook het logo en de icoontjes illustreren voor hun Kleine Kanga prematurenmerk en zij verkopen onze prematuren groeikaarten ook in hun webshop. Beide webshops hebben hun eigen expertise op het gebied van te vroeg geboren kinderen en zijn een echte aanrader voor couveuseouders of familie / vrienden van een gezin die dit mee maakt.

kraamboek illustratie Leeuw sterrenbeeld

Kraamboek met illustratie van het sterrenbeeld leeuw en bijpassend groeikaartje

Wat voor houtsoort gebruiken wij?

Om even terug te komen op het hout, wij gebruiken 3 mm multiplex hout omdat dit een niet te zware houtsoort is met een mooie uitstraling. Het hout komt van snelgroeiende bomen.

Er zit veel verschil in het hout, het ene plankje is erg licht, het andere donker of vol met noesten. Wat je mooier vind is erg persoonlijk en hangt ook wel een beetje af van de toepassing. Om zuinig met onze grondstoffen om te gaan en flexibeler te zijn met het aantal bladen in het herinnerboek hebben we het oorspronkelijke ontwerp van de gebogen kaft aangepast naar een losse voor- en achterkaft met klikringen. De ringen kun je vervangen door een stoer touw of een mooi lint. We laten alle A5 kaften op maat leveren en van het afvalhout wat eventueel daarnaast nog ontstaat maken we onder andere de tags voor de bedankjes, de herinnerboekhouders en corsages. Zo gaat er erg weinig hout verloren en dat voelt weer lekker richting het milieu.

Omdat we stiekem toch best wat hout en papier verbruiken op jaarbasis doneren we tegenwoordig aan Trees for all. Een stukje compensatie en natuurlijk is het ook gewoon een erg mooi initiatief.

Nieuw product en leuke actie!

Check onze webshop voor alle houten producten die wij maken. De hele maand oktober hebben we een leuke actie lopen: de kortingscode “bloghout” voor gratis verzenden op alle artikelen met hout in de webshop. Deze korting is ook geldig bij ons nieuwe product “houten portretbordje”.

Een portretbordje is een houten bordje op ansichtkaartformaat met plaats voor 4 karakterpoppetjes / voorwerpen. Een huisdier is ook een karakter en een vervoersmiddel of gebouw tellen we als een voorwerp. Wil je meer mensen, dieren of andere zaken op een houten bordje kies dan voor het grotere formaat in de webshop. Het houten bordje kan voorzien worden van een ophanggat zodat je deze als decoratie aan de wand of bijvoorbeeld in de kerstboom kunt hangen met een stoer touw of mooi lint.

houten portretillustratie

Houten portretbordje met illustratie

Een uniek aandenken aan jullie liefde, een jubileum, geboorte van een broertje of zusje of na een afscheid. En natuurlijk erg leuk als cadeautje voor Sinterklaas, Kerst of voor Moederdag of Vaderdag. De achterzijde kan worden voorzien van een persoonlijke boodschap of een quote.

>>> Bovendien ontvangen de eerste 5 bestellers van het houten portretbordje een 2e zelfde bordje gratis. Hierdoor kun je er eentje zelf houden en er eentje cadeau doen!

We zien je graag in onze webshop!

Laat je ons weten wat je van onze houten artikelen vindt en welke je favoriet is?

Groetjes, Elise en Chantal

webshop herinnerboeken groeikaarten
gratis download free illustratie
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief