Jared, Faye, Robin en Sam in actie voor het berenbos

Als je ons al langer volgt is de kans groot dat je het al voorbij hebt zien komen. Onze kinderen zetten zich graag in voor het berenbos! Daar vertellen we graag meer over.

Jared en het berenbos

Toen Jared 10 jaar was, bezochten wij het berenbos als onderdeel van een dagje dierentuin in Ouwehand’s Dierenpark.

Hij raakte daar zo onder de indruk van het verhaal van de mishandelde beren die daar opgevangen werden dat hij een kavel wilde ‘adopteren’. Een ‘eigen’ stukje berenbos. Alleen bleek dat € 525,- te kosten. Weliswaar voor 7 jaar maar niet een bedrag wat een 10 jarig jongetje in zijn spaarpot heeft zitten. Hij startte een inzamelingsactie en dankzij hulp, de kracht van facebook (door het hele land gingen kinderen statiegeld ophalen om te doneren), veel donaties en doorzettingskracht, was in september 2016 zijn ‘eigen kavel’ een feit.

Hij won hiervoor in 2018 zelfs de Bears in Mind award!

Aanstekelijk enthousiasme

Toen vorig jaar de eerste Beregoeie Run werd georganiseerd was Jared de eerste die zich aanmeldde en deed niet alleen zus Faye, maar ook Robin en Sam, mee. Robin en Sam zijn de meiden van Elise en Jared en Faye zijn de kinderen van Chantal.

In de stromende regen renden ze 5 kilometer en ze haalden een mooi bedrag op voor Bears in Mind.

Project Topprestatie

De laatste periode van schooljaar 2022-2023 kozen Faye, Roos, Sileen en Demi een goed doel om te steunen als hun afsluitende schoolproject, ook wel topprestatie genoemd. Ze bedachten dat ze geld in wilden zamelen door een beren t-shirt te ontwerpen en te verkopen. Were Di 3 projectonderwijs, de school van de meiden, had als één van de criteria voor het project dat er een echte opdrachtgever moest zijn.

Ze schreven een uitgebreide mail naar de directrice van Bears in Mind en stuurden deze foto mee om hun enthousiasme te onderstrepen.

Pitch bij Bears in Mind

Ingrid Vermeulen van Bears in Mind reageerde meteen enthousiast en nodigde de meiden uit om hun idee te komen pitchen. Dat was een groot succes en het werd nog mooier. Ingrid gaf aan dat de meiden ook het nieuwe t-shirt mochten ontwerpen voor de Berengoed webshop.

Natuurlijk hielpen wij met het ontwerp maar vergis je niet: De dames wisten precies wat ze wilden en hoe het eruit zou moeten zien en hebben letterlijk Elise aanwijzingen gegeven tijdens het digitaal illustreren. Welke pendikte, welke kleuren, welke stijl en ga zo maar door.

Het t-shirt is, samen met nog veel meer leuke berenspullen, hier te bestellen! En natuurlijk komt de opbrengst ten goede van de beren.

Presentatie op school

Eind juni hielden de dames de grote presentatie op school als afronding van het project. In de presentatie legden ze uit hoe het project verlopen was. Wij hebben de meiden verrast met een proefdruk van het shirt zodat ze deze ook in het echt konden laten zien.

Ook deelden ze flyers en boekenleggers uit die ze, met wat hulp van ons, ontworpen hebben. Deze hebben ze laten drukken met geld wat ze opgehaald hebben met lege flessen. De moeder van Roos werk bij Spotta en zorgde ervoor dat er 350 flyers huis aan huis verspreid werden in de regio Rhenen. De moeder van Demi heeft een kantoor/boekhandel waar de boekenleggers mee werden gegeven. Uiteraard stopten wij ze ook bij onze webshopbestellingen. Hoe meer mensen van het goede werk van Bears in Mind weten hoe beter!

Het zal je misschien niet verbazen maar ze kregen een 10 voor hun ’topprestatie’!

plantbare groeikaarten

Beren(bos)kaarten

Omdat we natuurlijk in 2016 Jared zijn actie al steunden hebben we een set berenkaarten ontworpen. Deze plantbare groeikaarten zijn voor allerlei gelegenheden te gebruiken. Een groeikaart is een kaart van groeipapier met zaadjes er in die na ontvangst geplant kan worden.

Wanneer je deze als de berenbosset besteld, krijg je de 4e kaart gratis!

Bovendien gaat er per set de waarde van 1 groeikaart naar de berenbosactie van Jared, te volgen via www.facebook.com/jaredberenbos. Hij heeft deze week zijn kavel weer voor de volgende 7 jaar kunnen verlengen van het ingezamelde geld wat op zijn speciale Berenbos-bankrekening (NL89ASNB0942189175 t.n.v. Jared Biljard) staat.

Beregoeie Run

Op zondag 10 september 2023 lopen Jared, Faye, Robin en Sam voor de tweede keer de bijzondere run die start in Ouwehands Dierenpark. Hun team is zelfs uitgebreid met Pleun, Julia en Tessel dus ze lopen nu met zijn zevenen.

Voor en na hun eigen run helpen ze ter plekke met het verkopen van de ontworpen shirts in een kraam en klasgenoten Sileen en Demi komen hier ook nog mee helpen. Roos kan er helaas niet bij zijn.

Wil je nog aan hun team doneren? Zie www.beregoeierun.nl en zoek dan op team Jared en Faye voor het berenbos of KLIK HIER.

Groetjes,

Elise en Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief