Klant in de spotlight: kleurplaat illustraties en ontwerp voor Kauwsieraden & meer.

Omdat we erg verschillende klanten hebben en zelf zoveel takken van sport hebben, is ons werk erg afwisselend en gevarieerd. Daarom vinden we het leuk om eens in de zoveel tijd een blog in het teken te zetten van één van onze klanten en het werk wat wij voor en vaak samen met deze klant hebben mogen maken.

Een speciale prikkelplaat met illustraties van monstertjes als zintuigen

Van Wendy Stolp van Kauwsieraden & meer kregen wij vorig jaar een bijzondere vraag. In haar webshop verkoopt ze, onder andere, bijtsieraden omdat veel kinderen (en sommige volwassenen) de behoefte hebben om ergens op te bijten/sabbelen. Dit helpt kinderen namelijk om zich beter te concentreren, zich af te sluiten voor prikkels van buitenaf en gevoelens van spanning en stress te reguleren. Maar kleding of touwtjes zijn natuurlijk niet geschikt om op te sabbelen, kauwsieraden wel.

Wendy wilde weten of we haar konden helpen met het maken van een kleurplaat. Niet zomaar een kleurplaat maar een prikkelplaat om kinderen te ondersteunen in prikkelgevoelige situaties zoals bijvoorbeeld de Sinterklaasperiode op school. Ze wilde deze als free download aanbieden op haar website. De term prikkelplaat was ons tot dat moment nog niet bekend, maar al gauw begrepen we dat dit niet om een gewone kleurplaat ging.

De kleurplaat is speciaal bedoeld voor kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels. Doordat alle zintuigen aan bod komen: horen, zien, voelen, ruiken, proeven, evenwicht en lichaamsbewustzijn kunnen ze tijdens het kleuren hiermee hun emoties uiten. Deze prikkelkleurplaat helpt zo kinderen om op een speelse manier aan te geven op welke gebieden ze ondergevoelig of juist overgevoelig voor prikkels zijn.

Wij houden natuurlijk van kleurplaten kleuren en hebben affiniteit met kinderen. Bovendien hebben de zoon en dochter van Chantal allebei ook af en toe moeite op het gebied van prikkelverwerking. Dus deze opdracht paste perfect in ons straatje. Ook bleek Elise haar tekenstijl perfect te kunnen aanpassen zodat de illustraties goed bij de huisstijl van Kauwsieraden en meer passen.

prikkelkleurplaat illustraties

Het illustreren van een kleurplaat op maat

Na akkoord op de prijsopgave mocht Wendy onze vragenlijst zakelijk ontwerp invullen. Onze vragenlijsten zijn voor ons altijd de basis van elke samenwerking omdat wij het belangrijk vinden dat we zoveel mogelijk informatie compleet hebben. Voor ons helpt het in het ontwerpproces wanneer wij bijvoorbeeld informatie over hebben over het doel van het bedrijf en de doelgroep waar op gericht wordt. Indien nodig vragen we om aanvullende informatie.

In dit geval stuurde Wendy ons de zintuigen en emoties die ze wilde terug zien op de kleurplaat. Er zijn namelijk 7 zintuigen waar je prikkelverwerkingsproblemen mee kan hebben. Hier lees je in het blog van Wendy meer over deze zintuigen.

dauwsieraden kleurplaat schets

Van potloodschets tot overtrekken met fineliner en inscannen in de computer.

Vanaf dat we de opdracht hebben gekregen gaat het creatieve proces bij ons op de achtergrond vaak al borrelen. Wanneer we alle belangrijke informatie hebben ontvangen en geen vragen meer hebben, begint Elise meestal binnen enkele dagen met schetsen.

Vaak mailen we de eerste potloodschetsen dan al een keer naar de klant om samen te kijken of we de goede richting op gaan. Uiteraard met uitgebreide toelichting per mail of telefoon. Zie de letterlijke scan van Elise haar eerste schetsen in haar schetsboek zoals we deze naar Wendy gestuurd hebben.

Als we hiermee de juiste sfeer weten te pakken, gaan we verder en worden de illustraties in lijn gezet. Deze gaan dan weer ter goedkeur en controle naar de klant en indien nodig passen we dan nog wat aan. In dit geval ging het om wat kleine detailaanpassingen omdat het bij zintuigen en emoties natuurlijk extra belangrijk is dat de illustraties het echt op de juiste manier uitbeelden.

Vervolgens scannen we de lijntekening in en verwerken we deze met onze grafische programma’s. In dit geval werd de kleurplaat nog aangepast aan de huisstijl van Kauwsieraden en meer en toen was Wendy, en wij ook, er helemaal blij mee.

flyer kauwsieraden

Vervolgens mochten we ook twee kleine kleurplaten maken die meegegeven worden bij bestellingen. De downloadlink van de prikkelplaat ontvang je normaal gesproken als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van de Kauwsieraden website. Speciaal voor jullie mogen we hier de rechtstreekse link plaatsen waar de prikkelkleurplaat te downloaden is.

Interview met de klant

Hieronder volgt nog een klein interview met Wendy over de samenwerking en natuurlijk over haar mooie bedrijf:

Sinds wanneer en waarom ben je gestart met Kauwsieraden en meer?

Kauwsieraden & meer heeft in september 2017 zijn deuren geopend omdat het aanbod aan kauwsieraden in Nederland en België nog beperkt was. Bij kauwsieraden & meer vind je nu het grootste assortiment kauwsieraden en er komen wekelijks andere producten bij. Producten die kinderen met prikkelverwerkingsproblemen ondersteuning bieden.

Wat zijn jouw meest verkochte producten?

De kauwsieraden verkoop ik het meest, de puzzel, drop en round zijn bij veel kinderen favoriet maar ook de Chew Dude, Brick Stick en Dino. Omdat wij zoveel keuze hebben is er voor iedere kind wel een gepast sieraad te vinden.

Waarom kwam je bij ons voor het illustreren van een prikkelplaat?

Ik kwam met de dames van Bonte Raaf in contact via een Facebookgroep voor ondernemers en het werk wat ik langs zag komen sprak mij erg aan. Daarnaast vind ik het fijn om met de kleinere bedrijven samen te werken, geen organisatie maar dames (of heren) die met passie hun bedrijf runnen.

Hoe heb je de samenwerking ervaren?

Onze samenwerking heb ik als prettig ervaren, het is altijd lastig om een idee uit je hoofd op papier te krijgen maar Elise is daar goed in geslaagd. Na een paar keer mail contact waren de eerst opzetjes zo gemaakt en het was gelijk ‘spot on’.

Is er al veel gebruik gemaakt van de prikkelplaat?

De prikkelplaat is te downloaden na inschrijving van de nieuwsbrief en dat gebeurd met regelmaat, daarnaast gaan de flyers gemaakt door Bonte Raaf met elke bestelling mee en die verveelt nog steeds niet.

Heb je nog meer ideeën voor nieuwe producten?

Ja, ik zou heel graag nog wat illustraties willen die ik in de webwinkel en in de nieuwsbrief zou kunnen gebruiken. En een feestdagen editie van de prikkelplaat, want nu de spanning rondom sinterklaas toeneemt nemen ook de prikkels toe.

Wil je meer weten? In onderstaand filmpje vertelt Wendy meer over haar kauwsieraden tijdens een interview met EditieNL.

https://www.facebook.com/EditieNL/videos/607865320039441/UzpfSTE2NTQ2NTYwMjQ1NDgxNTc6MzQ3NTg1NTMyMjQyODIwOQ/?q=kauwsieraden-voor-kinderen%20editie%20nl&epa=SEARCH_BOX

Onze ervaring met Kauwsieraden en meer

Doordat Jared, de zoon van Chantal, een bijzondere combinatie van autisme en ADHD heeft had hij, vooral toen hij nog kleiner was, een enorm grote kauwbehoefte. Hij sabbelde onder andere op de touwtjes van zijn truien en jassen. Vandaar dat de stap om voor hem een kauwsieraad te kopen snel gemaakt was. Op deze foto zie je hem met zijn stoere puzzelkauwstuk. Tegenwoordig gebruikt hij de kauwketting niet veel meer maar speciaal voor ons ging hij er graag nog een keer mee op de foto. De kwaliteit is ook zo hoog dat de ketting er nog steeds als nieuw uit ziet. Het leuke is ook dat er zoveel modellen zijn om uit te kiezen. Zo heeft Faye, de dochter van Chantal, een kauwsieraad in de vorm van een oreo koekje. Wil je geen ketting om, dan zijn er nog allerlei alternatieven zoals kauwarmbanden of kauwopzetstukjes voor op je pen of potlood. Dankzij de brede expertise van Wendy op dit gebied vind je in haar webshop nog veel aanverwante producten die jou of je kind kunnen helpen. Ook schrijft Wendy veel handige blogs die de moeite waard zijn om te lezen. Je merkt het: wij zijn fan!

kauwsieraden bijtketting

Unieke illustraties of een kleurplaat, ook iets voor jouw bedrijf?

Van dit soort illustratie opdrachten gaat ons creatieve hart altijd een beetje sneller kloppen. Niet alleen omdat het superleuk is om zo te illustreren maar ook omdat onze illustraties zo vaak de boodschap van onze klanten enorm versterken. De meeste mensen zijn namelijk erg visueel ingesteld waardoor een tekening vaak meer zegt dan hoeveel woorden dan ook. In dit geval is het een extra speciaal idee dat ons illustreerwerk, dankzij het idee van Wendy, misschien wel veel prikkelgevoelige kinderen steunen in drukke situaties.

Natuurlijk mochten we de afgelopen jaren voor veel meer klanten illustraties en infographics maken. We zullen nog een keer een blog hier over schrijven en wie weet welke klanten jullie nog gaan tegen komen in onze toekomstige “Klant in de spotlight” blogverhalen. Zou jij het leuk vinden als we zo’n blog over de samenwerking met jou schrijven? Laat het ons dan gerust weten!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van zakelijke illustraties? Voor een kleurplaat, infographic, flyer of unieke eindejaarskaart? Vul dan onze vragenlijst in, sla de vragen die niet van toepassing zijn lekker over en dan hoor je gauw weer van ons!

Creatieve groetjes van Elise & Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads
blog typemachine illustratie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief