Voor het aanleveren van een eigen ontwerp mag je rekening houden met onderstaande zaken:

Grote kleurvlakken en aflopend printen is lastig op dit handgeschepte bobbelige papier. Er kunnen strepen ontstaan. Vandaar dat in het ontwerp geen achtergrondkleuren gebruikt mogen worden en dient de bedrukking maximaal 40% inkt te bevatten. De tekst kan niet té klein of te licht worden i.v.m. de leesbaarheid. Het gebruikte lettertype en lettergrootte en ook de kleur waarin de tekst komt is natuurlijk van invloed op de leesbaarheid. Afhankelijk van hoe strak het lettertype is adviseren we minimaal 9 punten te gebruiken Hierin kunnen we ook adviseren als je het ontwerp aanlevert of bij twijfel een testje maken.

In overleg kan er, tegen een toeslag (mits het ontwerp door ons goedgekeurd wordt), aflopend of met kleurvlakken of foto’s gewerkt worden.

Standaard hebben wij een geïllustreerde plantinstructie op de achterzijde staan. Deze mag je ook gebruiken of je maakt er zelf eentje in tekening of tekst. Dit kun je dan natuurlijk ook meenemen in het ontwerp op de voorkant als je voor enkelzijdige kaarten gaat. Ervaring leert wel dat zonder de instructie niet alle ontvangers door hebben dat ze het papier kunnen planten. Ook adviseren we om de link naar onze FAQ’s er in op te nemen zodat de ontvanger die meer wil weten over (de do’s and don’ts) van het groeipapier daar de informatie kan vinden.

Het bestand mag aangeleverd worden als pdf, ai of eps bestand met de tekst omgezet naar lettercontouren / krommen. Snijlijnen of afloop en dergelijke zijn niet nodig. Als er foto’s of niet vector-plaatjes in het ontwerp verwerkt zijn, dan is het belangrijk dat de kwaliteit van de plaatjes goed genoeg is voor drukwerk.

In ons blog over groeikaarten lees je meer over de groeikaarten zodat je een goede indruk hebt van het papier en weet wat je kunt verwachten. Het groeikaartenblog (en de links naar andere blogs hierover) vind je hier.

De bestanden kun je mailen naar info@bonteraaf.nl. Om je zo goed mogelijk te adviseren is het handig als je voor ons een vragenlijst invult. Zo weten we zeker dat we niets over het hoofd zien. Voor particuliere klanten is dat deze lijst en de zakelijke vragenlijst vindt je hier.