Hallo jij, lezer van ons eerste blog, welkom op onze website en dan specifiek bij onze blogpagina.

Want vanaf nu kun je hier met regelmaat lezen wat wij mee maken, welke tips wij geven en er zullen veel onderwerpen aan bod komen.

Hoe vaak die regelmaat zal zijn weten we nog niet want we hebben net geleerd dat het goed is om voordat je start met bloggen een planning en onderwerpenlijst te maken. Maar aangezien wij ook van die mensen zijn die de gebruiksaanwijzing ook pas achteraf lezen, starten we nu eerst lekker met schrijven en volgt de rest daarna wel.

Wie zijn wij?

Hier nog even een kleine uitleg wie wij zijn. Ontwerp- en illustratiebureau Bonte Raaf bestaat uit Elise Rave en Chantal Biljard. Wij zijn buren en onze kinderen zitten bij elkaar in de klas. In 2015 zijn we ons ontwerpbureau gestart en we werken lekker van uit huis. Naast ontwerpen en illustreren staan wij bekend om het werken met groeipapier (gerecycled papier met zaden er in die je kunt planten) en onze houten herinnerboeken.

Waar bloggen wij over?

Qua onderwerpen zullen we waarschijnlijk het meeste schrijven over onze 4 pijlers:

– zakelijk ontwerp (logo’s, huisstijlen, illustraties, infographics)

– geboorte en baby (geboortekaarten, babyshower- en kraamboeken)

– bruiloft (trouwkaarten, bedankjes, gastenboeken)

– afscheid (rouwkaarten, bedankkaarten, herinnerboeken)

Omdat duurzaamheid iets is wat een rol speelt in ons bedrijf zullen we hier ongetwijfeld ook wel het een en ander over vertellen en natuurlijk gaan we leuke tips en achtergrondinformatie delen.

Waarom bloggen wij?

Tja, Chantal praat niet alleen graag maar schrijft ook graag en zo af en toe heeft ze echt waardevolle informatie die ze met je wil delen. Bovendien is bloggen een manier om beter gevonden te worden door zoekmachines. Verder is het idee dat enigszins gestructureerd bloggen ook gaat zorgen voor iets meer structuur in de berichten op onze social media kanalen. Wij hebben stiekem in de loop van onze carrières en onze levens best wat informatie en wijsheden verzameld die wij graag met je delen. Dus wij hopen dat je het ook leuk gaat vinden om dit te lezen.

Zelf bloggen?

Kijk dan eens bij Nicole Adelaars van www.nicoleadelaars.nl. Haar workshop “Zakelijk bloggen” heeft ons de eerste stappen in dit blog avontuur laten zetten. Ze geeft veel tips en kan je zelfs 1 op 1 begeleiden om samen een goede blogstrategie te maken.

Enthousiast?

Reageer dan hier onder onze blog. Hier kun je ook onderwerpen kwijt waarvan je graag meer zou willen weten, wie weet schrijven we dan wel een blog speciaal voor jou.

Groetjes, Elise en Chantal

webshop groeikaarten en houten herinnerboeken
gratis downloads free printables
blog over ons ontwerp- en illustratiewerk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief