De briefkaars is een beschrijfbaar wasvel dat opgerold kan worden tot een kaarsje. De briefkaars komt in een mooie handgeschepte envelop, met een gebruiksaanwijzing en krijtje. De briefkaars past in de brievenbus. Je kunt deze hier bestellen in onze webshop.

De kaarsen kunnen binnen gebrand worden. Hierbij gelden dezelfde voorschriften als bij andere kaarsen: dus niet op de tocht, bij gordijnen, buiten het zicht, in de buurt van kleine kinderen etc. Deze voorschriften staan ook op de bijgevoegde gebruiksaanwijzing.

Het branden van de kaars is reukloos. De impact van het beschrijven met een waskrijtje is verwaarloosbaar op het branden.

De kaars brandt enkele (2-4) uren. Het is handig om ze op een kandelaar of schoteltje te plaatsen, want het kaarsvet kan uitlopen.

Tip: Het rollen gaat makkelijker als het wasvel niet te koud is.

De briefkaars kan alleen door ons voor je naar de ontvanger verzonden worden tegen de brievenbusverzendkosten in de webshop. We pakken de briefkaars dan zorgvuldig in in een omverpakking en schrijven je boodschap op een memobriefje. Wij geven geen garantie dat de briefkaars onbeschadigd aankomt wanneer deze in de handgeschepte envelop verzonden wordt, bij normale omgang door de postbezorgers is dit geen probleem.

Voor meer info zie dit filmpje. Omdat de briefkaars zwaarder is dan een gewone kaart, heb je voor het verzenden 2 of 3 postzegels nodig.